Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης πραγματοποιεί επισημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, όπου το πρωί της Πέμπτης συναντήθηκε με τον ομόλογό του στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

Ο κ. Αποστολάκης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ρόλο που διαδραματίζει η ομογένεια στις Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις.

«H ομογένεια εδώ στην Αίγυπτο παίζει εξαιρετικό ρόλο στο θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο». Υπογράμμισε ότι  έχει εξαιρετική υποστήριξη από το κράτος της Αιγύπτου και πολύ καλή συνεργασία. «Θεωρώ ότι ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός για την καλή επικοινωνία που πρέπει να έχουν τα δύο κράτη», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι είναι πρέσβεις της Ελλάδας για τα θέματα πολιτισμού και επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών. «Εξάλλου η ιστορία της ομογένειας με την Αίγυπτο είναι πάρα πολύ βαθιά ομογένεια ήταν πολυπληθής και οργανωμένη και αυτά τα στοιχεία παραμένουν και υπάρχουν». Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι κατά τι επαφές που είχε με την Αιγύπτιο ομόλογό του είπε ότι οι Έλληνες της Αιγύπτου συμμετέχουν και στις κοινωνικές προσπάθειες και στην οικονομική ζωή της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκης μιλά για τις Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις (Video)

Αρέσει σε %d bloggers: