Το πρώτο κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων του, έσβησε στις 13 Μαρτίου 2019, το “Hephaestus Radio”, το ραδιόφωνο της διασποράς, που φιλοδοξεί να γίνει το ραδιόφωνο του “Πολίτη του Κόσμου” ελληνικής καταγωγής. Παράλληλα, γιορτάσθηκαν και τα 5 χρόνια της ομώνυμης Ιστοσελίδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη και ήρθε ειδικά από την Αθήνα, ο Αιγυπτιώτης Γιώργος Φλωρεντής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο Γιώργος Φλωρεντής, ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για τη διασπορά αλλά και για εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και που μη έχοντας δομές από τις χώρες που φεύγουν, όπως αυτοί της Σοβιετικής Ένωσης, χρειάζονται μηχανισμούς παλιννόστησης. Εξήγησε ακόμα τους προβληματισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης γύρω από τη Διασπορά και τη μέριμνά της στην αναθεώρηση του Συντάγματος να εκλέγονται βουλευτές από την Ομογένεια.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης, κ. Κωνσταντίνος Προκάκης, επισήμανε ότι η συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης επετειακής εκδήλωσης έχει διπλή συμβολική σημασία. Αφενός διότι παραπέμπει στη στήριξη, που παρέχουν το ΥΨΗΠΤΕ και τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας σε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Διασποράς και αφετέρου διότι στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι για την ενότητα και συνοχή της ελληνικής Διασποράς είναι αναγκαία η εποικοδομητική συνεργασία των ομογενειακών οργανώσεων μεταξύ τους, αλλά και με τις ελληνικές αρχές της περιοχής τους.

Την παράσταση «έκλεψε» η ηθοποιός κ. Έρη Μπακάλη, με τη συζήτηση και την παρουσία της στο Hephaestus Radio ON AIR.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο δώρο του μουσικοσυνθέτη Λευτέρη Γιαννάκου, ο οποίος συνέθεσε το σήμα του Σταθμού, που «έντυσε» με τη φωνή της, η ηθοποιός, η Νίκη Βακάλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Σταθμού, κ. Georg Gstrein έδειξε πάνω στο χάρτη τις χώρες από τις οποίες οι πολίτες του κόσμου συντονίζονται στον σταθμό. Όπως είπε, τον σταθμό άκουσαν πολίτες 120 χωρών από τα 160 κράτη – μέλη του ΟΗΕ!

Ο κ. Georg Gstrein, αναφέρθηκε επίσης, στο ιστορικό της πρωτοβουλίας του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο κοινό. Διαβεβαίωσε δε ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για τη διεύρυνση και βελτίωση του περιεχομένου και του προγράμματος των εν λόγω ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Από την Ελληνική Πρεσβεία ήταν παρών ο Επιτετραμμένος κ. Νικόλαος Σαπουντζής, από τον ΕΟΤ η Διευθύντρια του κ. Ελένη Μελιτά. Την Κυπριακή Πρεσβεία εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Παναγιώτης Μαστοράκης. Παρόντες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας κ. Κώστας Φίζογλου και ο κ. Volkmar Harwanegg, Βουλευτής της Βιέννης.

Παρόντες οι περισσότεροι συνεργάτες του σταθμού.

Αρέσει σε %d bloggers: