Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, στο πλαίσιο της Μεγάλης Σαρακοστής, πραγματοποίησε εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου,  στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Ο κ. Νικόδημος μίλησε με θέμα: «Πάσχα, διάβαση στη ζωή». Η ομιλια του διήρκεσε περισσότερο από 40 λεπτά και καθήλωσε το κοινό

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Σοφίας Ρούσσου (μητέρας του Κοινοτικού Επιτρόπου και Προέδρου του ΠΑΟΚ κ. Ανδρέα Ρούσσου και σύζυγος του επί σειρά ετών αντιπροέδρου του ΣΕΑΑΣ κ.Αναστασίου Ρούσσου).

Αμέσως μετά την ομιλία του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου, ο Αιγυπτιώτης συγγραφέας κ. Μαριαντώνης Πολίτης προσέφερε στον πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Α.Σ κ. Αλέκο Καζαμία, τα βιβλία του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ (η οποία έχει διατελέσει στο παρελθόν και πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Α.Σ), του ΣΑΕ κ. Βασίλης Ζουές καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι παροικιακών σωματείων.

Επίσης, παραβρέθηκε ο  Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Αν. Αναστασίου, ο Διαχειριστικός Διευθυντής της Αμπετείου κ. Ν. Βαδής, ο Διευθυντής της Αμπετείου κ. Χρ. Παπαθανασίου καθώς και καθηγητές.

Το δε γεύμα που ακολούθησε προσέφερε το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου στη μνήμη της  Σοφίας Ρούσσου (συζύγου του επί σειρά ετών συμβούλου και Γραμματέα του εντευκτηρίου του κ. Αναστασίου Ρούσσου).

Αρέσει σε %d bloggers: