Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, η Κυριακή των Βαΐων, στο ναό των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου.

Το Πατριάρχη πλαισίωσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου χειροτόνησε σε πρεσβύτερο και έπειτα σε αρχιμανδρίτη τον πατ. Θεόδωρο.

Για τον Πατριάρχη Θεόδωρο η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ημέρα που χειροτονήθηκε Διάκονος.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσέφερε στον νέο Αρχιμανδρίτη έναν Σταυρό που του έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Απευθυνόμενος δε προς τον νέο Αρχιμανδρίτη είπε: «..Χαίρομαι γιατί φέρεις το δικό μου όνομα Θεόδωρος, διότι και εγώ φέρω το όνομα ενός μεγάλου μητροπολίτου του Θεοδώρου, αυτό το όνομα το έχει και ο επίσκοπος Θεόδωρος. Συγκινούμαι γιατί και εγώ σαν σήμερα έγινα ιερέας πριν σαράντα ολόκληρα χρόνια. Έτσι σήμερα σήμερα εδώ θα ενδυθείς τα άμφια του ιερέα. Θεόδωρέ μου, σήμερα θα γονατίσεις μπροστά στην Αγία Τράπεζα για να πάρεις το χάρισμα του ιερέως, θα φοράς το πιο ωραίο, που λέγεται πετραχήλι, θα υπηρετείς αυτόν τον ωραίο κόσμο και η ευλογία μου θα είναι πάντα κοντά σου».

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, απένειμε στον Ιεροκήρυκα κ. Bahig Edward Elsab, τον Τίμιον Σταυρόν του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, για την προσφορά του στην Κοινότητα των Αραβοφώνων.

Παρών ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Καΐρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, το προεδρείο και εκατοντάδες μέλης της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αραβοφώνων Καΐρου.

Την  Κυριακή των Βαΐων εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου Tου Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά το Ευαγγέλιο, οι Ιουδαίοι Tον υποδέχθηκαν κρατώντας κλάδους φοινίκων και ζητωκραύγαζαν «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου».

Παράλληλα, σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας των Παθών.

Αρέσει σε %d bloggers: