Κάιρο – Αλεξάνδρεια. Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων διοργανώνει εκδρομή στα δύο κέντρα του Ελληνισμού στην Αίγυπτο για το Πάσχα. Επικεφαλής τους είναι ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 25 Απριλίου 2019, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής μαζί με τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Στέλιο Χαλκιά, τους υποδέχθηκαν στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καϊρου.


Σαρακοστιανά εδέσματα και αραβικές γεύσεις ήταν το μενού που γεύθηκαν τα περίπου τριάντα μέλη της αποστολής.

Ο κ. Καβαλής υποδεχόμενος καλωσόρισε με μεγάλη αγάπη και χαρά, όπως είπε χαρακτηριστικά τους Αιγυπτιώτες του ΣΑΕ, υπό τον δραστήριο πρόεδρο και φίλο κ. Κώστα Μιχαηλίδη. “

Τίμησαν όπως κάνουν κάθε χρόνο τη γεννέτειρά τους την Αίγυπτο με την επίσκεψή τους στο Πάσχα για να περάσουν στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια τις Άγιες Μέρες.

Θέλω να πω ότι είναι υποδειγματική η συνεργασία που έχουμε με το σύνδεσμο Αιγυπτιωτών. Είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τη συνέχειά μας στην Ελλάδα. Είμαστε ένα, ένας κορμός και στις δύσκολες και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές είμαστε πάντα μια γροθιά και ένα χέρι ενωμένοι”.

Ο κ. Μιχαηλίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή τον πρόεδρο της Ε.Κ.Κ.

“Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο το Χρήστο τον Καβαλή πάντα για την αγάπη που δείχνει προς τον σύνδεσμο. Εμείς είμαστε πάντα κοντά στην Κοινότητα όπως και εκείνος είναι πάντα κοντά μας σε ότι χρειαστούμε.

Ευχόμαστε στην Κοινότητα ότι καλύτερο και στους Καιριανούς και εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ και στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια. Με αυτό το πράγμα τιμούμε και τους Έλληνες Αιγυπτιώτες και τον Πατριάρχη μας ο οποίος θέλει να υπάρχει κόσμος στις Εκκλησίες. Είμαστε πάντα κοντά του”.

Οι κ. Καβαλής και Μιχαηλίδης αντάλλαξαν δώρα και εκτός από την τακτική συνεργασία τους ανανέωσαν και το επόμενο ταξίδι του ΣΑΕ το 2020 στην Αίγυπτο.

Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ οι Αιγυπτιώτες γευμάτισαν στο Ελληνικό Κέντρο όπου τους υποδέθηκε ο πρόεδρός του κ. Νικόλας Βαδής.

Αρέσει σε %d bloggers: