Χριστός Ανέστη.

Σε κάθε Ορθόδοξο ναό, το Άγιο Φως φώτισε την ψυχή των Αιγυπτιωτών του Καϊρου. Στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως και στον Άγιο Νικόλαο Χαμζάουι, από άκρη σε άκρη, αντήχησε το Χριστός Ανέστη.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου και της νίκης της φθοράς, του θανάτου και της αλλοτρίωσης γιόρτασαν οι Κάϊρινοί.

Στον Άγιο Νικόλαο Χαμζάουι που βρίσκεται μέσαστην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής με τη σύζυγό του Ελένη, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, με τον σύζυγό της  Δημήτρη, ο Κοινοτικός Επίτροπος και Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καΐρου κ. Ανδρέας Γιόσρι με τη σύζυγό του Ναταλί.

Tην τελετή της Αναστάσεως και εν συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο πατ. Στέφανος. Τους αναστάσιμους ύμνους που έψαλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως την Ανάσταση τέλεσε ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής καθώς και εκπρόσωποι του Αιγυπτιακού Κράτους.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέλιος Χαλκιάς.

Αρέσει σε %d bloggers: