Τον αρχισυντάκτη του Αμπετειανού, ψηφιακού τρίμηνου περιοδικού, Κάδμος, κ. Ευάγγελο Πεζά, επέλεξε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός, Πρόεδρος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής, να αναλάβει, σε συνεργασία με τον Γ. Γ. του Ιδρύματος, κ Νικόλα Βαδή, την προετοιμασία, τον συγχρονισμό, την προβολή και την εκτέλεσηυς της Αμπετειάδας 2020, της μεγάλης αυτής εκδήλωσης για τους απανταχού στον κόσμο Αμπετειανούς.

Ο κ. Πεζάς, από τα ιδρυτικά μέλη και πρώην Γ. Γ. του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής στην Αθήνα, είναι μέλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρείας και Καΐρου και, παρά το κλείσιμό του, μέλος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών στον Άγιο Κοσμά.

Ο Λάκης Πεζάς, όπως είναι γνωστός στους ανά τον κόσμο Αμπετειανούς, θεωρήθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή την αποστολή, έχοντας δώσει, έως τώρα, αξιόπιστα διαπιστευτήρια αποτελεσματικότητας, διαχειριστικής
ικανότητας, συνεργατικότητας, ήθους, δημιουργικότητας και γόνιμης έμπνευσης.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Δ. Σ. του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής -επίσημου διοργανωτή και χορηγού της Αμπετειάδας 2020 – να αναλάβει ολοσχερώς την οργάνωση μιας τέτοιας σημαντικής εκδήλωσης για τα 160 χρόνια της Αμπετείου Σχολής, ο Γ. Γ. του Ιδρύματος, κ. Νικόλας Βαδής, είπε ότι ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην Αμπετειάδα 2020, τον Οκτώβριο του ερχόμενου έτους, 220 Αμπετειανοί και φίλοι της Αμπετείου Σχολής απ’ όλον τον κόσμο και είναι πιθανόν ότι μέχρι την 15 η Μαΐου –τελευταία διορία για να δηλώσει κάποιος ενδιαφέρον συμμετοχής- να είναι περισσότερα από 280 άτομα, χωρίς να υπολογίσουμε όλους τους Αμπετειανούς στο Κάϊρο και την Ηλιούπολη.

Ο κ. Βαδής δήλωσε επίσης ότι «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μας, ώστε το κόστος συμμετοχής να είναι χαμηλό και προσιτό για ένα μεγάλο αριθμό Αμπετειανών και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σημαντική βοήθεια από τις Αιγυπτιακές, Κυπριακές και Ελληνικές αρχές, καθώς και από τις παροικιακές οργανώσεις στο Κάΐρο και την Αλεξάνδρεια.
Ήδη η Υπουργός Διασποράς και Μετανάστευσης της Αιγύπτου, με την οποία συνομιλώ στο Κάϊρο, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αμπετειάδα2020.»

Για το οργανωτικό και συντονιστικό μέρος της Αμπετειάδας 2020 ο κ. Πεζάς είπε τα εξής «Έχουμε μία μικρή, ευέλικτη εκτελεστική ομάδα στην επιτροπή μας, που απαρτίζεται από τον κ. Βαδή, τον κ. Φλεβοτομά, τον κ. Καρκασίνα και εμένα. Η επιτροπή αυτή εργάζεται αρμονικά, συναδελφικά, με επαγγελματισμό και με ένα μοναδικό κοινό σκοπό, την απόλυτη επιτυχία της Αμπετειάδας2020» .

Αρέσει σε %d bloggers: