Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Αδελφότητας των εν Αιγύπτω Κυπρίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Σύλλογο Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Μαυρομάτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παρουσία των Κυπρίων στην Αίγυπτο που «μετρά» 146 χρόνια αλλά και σε όλους όσοι έφυγαν από τη ζωή το 2018 για τους οποίους τήρησαν οι παρευρισκόμενοι ενός λεπτού σιγή.

Video: Γ. Φουρτουνας

Στην τακτική γενική συνέλευση της Κυπριακής Αδελφότητας παραβρέθηκε o Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέλιος Χαλκιάς.

«Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει πολύ ισχυρούς δεσμούς σε πολλούς τομείς. Εμάς τους Παροίκους αυτό μας ευχαριστεί και μας καθησυχάζει ειδικά που ζούμε σε μία κρίσιμη περίοδο για την περιοχή μας. Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι η Αίγυπτος που όλοι αγαπάμε αλλάζει, γίνονται έργα και οργανώνεται το κράτος με την καθοδήγηση του Προέδρου μας Αμντέλ Φατάχ Ελ Σίσι», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Μαυρομάτης.

Ευχάριστο γεγονός χαρακτήρισε, επίσης και την επίσκεψη των τελειόφοιτων της Αμπετείου Σχολής στην Κύπρο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φιλανθρωπικό έργο της Αδελφότητας και ευχαρίστησε την Ε.Κ.Κ που στέκεται αρωγός στο έργο της. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου καθώς και τους υπευθύνους του Νοσοκομείου της Ελληνικής Κοινότητας που και με την συμμετοχή της Αδελφότητας, παρέχουν στους Κυπρίους ασθενείς πάροικους την ιατρική περίθαλψη και τα φάρμακα που χρειάζονται, όπως ακριβώς κάνουν για όλα τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας», είπε ο κ. Μαυρομάτης και στη συνέχεια έκανε απολογισμό δράσεων για το 2018.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή για την καλή συνεργασία, που όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει με την Ελληνική Κοινότητα. Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει και το «Νέο Φως» που φιλοξενεί ειδήσεις της Κυπριακής Αδελφότητας καθώς και τη διευθύντρια της Ε.Κ.Κ κ. Γιάννα Καρδάση.

Φωτογραφίες: Γιάννης Φουρτούνας.

Αρέσει σε %d bloggers: