Την Τρίτη 14η Μαΐου ο Πατριάρχης Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Shoykry, ο οποίος του επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε καλή και φιλική ατμόσφαιρα, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Υπουργό για την εορτή του Ραμαζανιού.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ενημέρωσε τον Υπουργό για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική, όπως επίσης και για το επικείμενο ταξίδι στην Τανζανία. Ιδιαιτέρως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Πρέσβεις της Αιγύπτου που βρίσκονται παρόντες σε κάθε ιεραποστολικό ταξίδι.

Ο Μακαριώτατος παρακάλεσε τον Υπουργό κ. Shoykry να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του στον Εξοχ. Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι, τονίζοντας ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι δυναμικά στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και πολιτισμών στον ειρηνικό χώρο της Μεσογείου.

Εν συνεχεία συζητήσαν για την κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων του Πατριαρχείου. Να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο από την Βουλή για το οικογενειακό Δίκαιο των Χριστιανών.

Ακολούθως ο Υπουργός καλωσόρισε τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο Β’, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο Μακαριωτάτου, ενώ πρόσθεσε ότι η στήριξη της Κυβερνήσεως στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα συνεχιστεί.

Αρέσει σε %d bloggers: