Ορθοδοξία, οικολογία, δημιουργικότητα και τέχνες. Τα κατηχητικά του Καΐρου για το 2018 – 2019, έγιναν πόλος έλξης για τους μαθητές όλων των ηλικιών και διακρίθηκαν όχι μόνο για τη διδασκαλία του Λόγου του Χριστού αλλά και για τα μαθήματα οικολογίας, προστασίας και σεβασμού κάθε δημιουργήματος του Θεού πάνω στη γη.

Οι μικροί μαθητές κατασκεύασαν πρωτότυπα δημιουργήματα από χαρτί, εφημερίδες, παλιά βιβλία, περιοδικά, τα οποία στη συνέχεια προσέφεραν στους καλεσμένους τους.

Ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, που βρίσκεται στο Σπετσεροπούλειο, εκεί όπου στεγάζεται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή είχε διακοσμηθεί από τις ζωγραφιές τους και από φωτογραφίες με τις δραστηριότητές τους.

Οι μικροί κατηχούμενοι, στην εκδήλωση λήξης του κατηχητικού για το έτος 2018 – 2019 τραγούδησαν εκκλησιαστικούς ύμνους και νεανικά τραγούδια.

Ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή λήξης του κατηχητικού συνεχάρη τις κατηχήτριες κ. Ελένη Φοντριέ και Μαίρη Μπούσκου καθώς και τον πρωτοψάλτη της Ε.Κ.Κ κ. Γιάννη Κούντρια, για το έργο τους, καθώς επίσης και τον πατ. Στέφανο ο οποίος είχε την επίβλεψη του Κατηχητικού.

«Προσπαθήσαμε και φέτος να διδάξουμε περισσότερα πράγματα για τον Θεό στα παιδιά μας. Σήμερα οι εποχές είναι δύσκολες. Παντού το καράβι της ζωής μπάζει νερά και κανείς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες αν δεν έχει μια καλή σχέση με το Θεό», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και πρόσθεσε: «Αυτό λοιπόν που προσπαθούμε όλοι να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά, να αποκτήσουν σχέση με το Χριστό, σχέση με την Εκκλησία. Τα πράγματα είναι δύσκολα, τα ακούσματα είναι πολλά. Όλοι προσπαθούν σήμερα να απομακρύνουν τον άνθρωπο από το Θεό. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Προσπάθεια από την Εκκλησία, προσπάθεια από τους γονείς, προπάντων όμως προσπάθεια και αγώνας από τα ίδια τα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι περνώντας τα χρόνια και τα παιδιά φεύγοντας από τις κατηχητικές συναντήσεις, κάτι θα έχει «γράψει» ο Θεός στην ψυχή και στην καρδιά τους. Και αυτό το κάτι όταν ο Θεός το «γράφει», το «γράφει» με ανεξίτηλη μελάνη. Και όταν τα παιδιά μεγαλώσουν, μαζί με τις γνώσεις που θα πάρουν, το μεγαλύτερο εφόδιο για την επιτυχία στη ζωή τους θα είναι η προσέγγιση με το Θεό που μαθαίνουν στα κατηχητικά».

Αμέσως μετά τα παιδιά πήραν δώρα από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος, ανάλογα με την ηλικία τους. Στα μεγαλύτερα, μοίρασε μπάλες του βόλεϊ και του μπάσκετ. Ορισμένα μάλιστα του ζήτησαν να υπογράψει τη μπάλια του βόλεϊ για ευλογία. Όπερ και εγένετο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος.

Στο τέλος, κατηχητές, κατηχούμενοι και οι γονείς των παιδιών ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο του 2019.

Αρέσει σε %d bloggers: