Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, η Επιτροπή Γυναικείας Συντροφιάς διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Διαγωνισμό Μαγειρικής. Το εντευκτήριο του ΣAE «πλημμύρισε» με αρώματα και γεύσεις. Δεκαπέντε κυρίες και κύριοι μαγείρεψαν φαγητά – γλυκά και διαγωνίστηκαν.

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήταν ο κριτής. Μέχρι τελευταία στιγμή, δεν είχε ανακοινωθεί το όνομα του και «ένα μυστήριο πλανιόταν στην ατμόσφαιρα». Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κ. Μιχαηλίδης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τον Σεφ κ. Λάμπρο Βακιάρο. Του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στη μαγειρική και τον συνεχάρη για τη πορεία του. Η κ. Μ. Σουλτανάκη, Έφορος της Επιτροπής Γυναικείας Συντροφιάς καλωσόρισε με τη σειρά της όλες τις κυρίες και τους κυρίους και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Η κ. Η. Θεμιστοκλέους, Συνέφορος της Επιτροπής Γυναικείας Συντροφιάς, ανέφερε το αξιόλογο βιογραφικό του Σεφ.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε από την Ελλάδα, συνεχίστηκε με καθοριστικό σταθμό για την εξέλιξη του το San Sebastian Ισπανίας στο εστιατόριο “Restaurante Martin Berasatequi” με τρία αστέρια Michelin. Το 2017 κέρδισε το διαγωνισμό Master Chef στην Ελλάδα. Μαγειρεύει καθημερινά σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση και έχει κυκλοφορήσει τη δική του συλλογή μπαχαρικών για υγιεινή διατροφή.

Ο Σεφ Λ. Βακιάρος με τη βοήθεια του κ. Τ. Αλάτση, δοκίμασε όλα τα φαγητά και τα γλυκά και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα. Είπε ότι το έργο του ήταν δύσκολο γιατί όλοι είχαν μαγειρέψει υπέροχα. Επέλεξε για τις πρώτες θέσεις παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, μελιτζάνες, γίγαντες κα πάστα φλόρα. Νικήτριες αναδείχθηκαν οι κυρίες Μ. Κορνιλάκη, Φ. Αραθύμου και Ι. Μόσχου.

Τα δώρα που κέρδισαν ήταν προσφορά της κα Η. Θεμιστοκλέους. Ο Πρόεδρος κ. Κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε θερμά το Σεφ Λ. Βακιάρο και του πρόσφερε ένα αναμνηστικό μετάλλιο των 85 χρόνων του Συνδέσμου. Η κα Μ. Σουλτανάκη του χάρισε μια μαγειρική ποδιά που είχε επιμεληθεί η ίδια, με το σήμα του Συνδέσμου. Ο κ. Σπ. Μπιμπίλας, Πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, πρόσφερε στο Σεφ και στις νικήτριες από ένα βιβλίο με βιογραφίες ηθοποιών. Επίσης η κα Μ. Σουλτάνακη προσέφερε σε όλους τους διαγωνιζόμενους ένα αναμνηστικό δωράκι.

Στη συνέχεια όλοι δοκίμασαν τα φαγητά και τα γλυκά, και έδωσαν συγχαρητήρια στους διαγωνιζόμενους.

Αρέσει σε %d bloggers: