Σε πανηγυρικό κλίμα και με την τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄, ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Ναυτική Εβδομάδα 2019 στο Βόλο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σε τελετή στον Άγιο Κωνσταντίνο στην παραλία του Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος βράβευσε μαζί με τον π. Δημήτριο Κοτρώτσο (που είχε διαπρέψει ως αθλητής, με πολλές διακρίσεις στο άθλημα της κωπηλασίας) τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου των Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) κ. Ρότζερ Γκάττ για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον αθλητισμό και τη νεολαία.

Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, είχε ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Ρότζερ Γκάττ και ο Ολυμπιονίκης Β. Πολύμερος όπως και με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου όπου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΕΝΟΑ, για το μεγάλο πρόβλημα της απομάκρυνσης του ομίλου από τις εγκαταστάσεις του στον Άγιο Κοσμά (11 Οκτωβρίου 2018) και συντάχθηκαν με τις απόψεις και τις διεκδικήσεις τόσο των Αθλητών όσο και της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου των Αιγυπτιωτών που κρατούν όλα τα ναυταθλητικά του τμήματα ενεργά και στο ψηλότερο βάθρο παρόλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες.

Ελπίδα του προέδρου του ΕΝΟΑ κ. Ρότζερ Γκάττ, όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος είναι η ευχή και η ευλογία τον δυο να συνετίσουν τους αρμοδίους και να μη χαθεί αναίτια ο ιστορικός σύλλογος του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, που αποτελεί πλέον και ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου.

Αρέσει σε %d bloggers: