Η Πεντηκοστή η μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, γιορτάσθηκε με λαμπρότητα από την παροικία του Καΐρου.

Στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, την Κυριακή 16 Ιουνίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Μιχάλης Διάμεσης, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής και δεκάδες πιστοί.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

«Ο άνθρωπος χωρίς το πνεύμα του Θεού, είναι ένας άδειος, κενός, νεκρός άνθρωπος. Και σήμερα η εποχή μας, έχει γεμίσει με κενούς ανθρώπους, με κενές και νεκρές ψυχές. Και περισσότερο από ποτέ σήμερα ο άνθρωπος έχει ανάγκη την έλευση του Αγίου Πνεύματος», είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Πατριαρχικής Επιτροπείας.

Η γιορτή της Πεντηκοστής

Η γιορτή της Πεντηκοστής γιορτάζεται πενήντα ημέρες μετά το Πάσχα και πάντα Κυριακή. Την Κυριακή της Πεντηκοστής τιμάται η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους. Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κάθε χρόνο, εορτάζουμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, μια ημέρα πριν την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Αρέσει σε %d bloggers: