Στην εκπομπή “Η εφημερίς της τέχνης” ο Δημήτρης Λαζάρου συναντά έναν Έλληνα Ομογενή, τον κ. Στέφανο Ταμβάκη που διαπρέπει και είναι ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Η εκπομπή είναι γεμάτη από αγάπη και προσφορά προς την Ελλάδα, αλλά και αγάπη για την γενέτειρα του κ. Ταμβάκη, την Αίγυπτο.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και ώρα 6μ.μ. Κεντρικής Ευρώπης // 7μ.μ., ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη την Παρσκευή 5 Ιουλίου και ώρα 10π.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 11π.μ., ώρα Ελλάδας. Μπορείτε να την ακούσετε στα παρακάτω links:

https://www.hephaestuswien.com/hephaestus-radio-2/
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

Λίγα λόγια για τον κ. Στέφανο Ταμβάκη

Έλληνας επιχειρηματίας της Αλεξάνδρειας. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Κέιμπριτζ, ενώ είναι Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εκτός των εμπορικών και επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, από το 1976 ενεπλάκη στα κοινά της Ομογένειας εκλεγόμενος στο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αισχύλος-Αρίων.

Το 1984 εκλέχθηκε Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας (ΕΚΑ) και το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρός της, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2002, για να ανακηρυχτεί στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρός της. Το 1995 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ως Συντονιστής Ασίας-Αφρικής.

Τον Δεκέμβριο του 2006 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού έως και το 2012. Από 2009 έως το 2011 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών Αλεξάνδρειας. Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, το Παράσημο Α’ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Παρθένιο Γ’, τον Μεγαλόσταυρο της Πατριαρχικής Τάξεως του Αγίου Σάββα από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Πέτρο Ζ’, είναι Άρχων Τελετάρχης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και έχει λάβει μετάλλιο από τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Αλέξιο Β’. Από το 2003 είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. στο Κοινωφελές και στο αντίστοιχο Επιχειρηματικό Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Αρέσει σε %d bloggers: