Την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας ΨΗΠΤΕ, ο Αιγυπτιώτης Γιώργος Φλωρεντής.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Φλωρεντής ανέφερε ότι μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, στις 9 Ιουλίου 2019, έκλεισε με υπερηφάνεια ένας κύκλος 4.5 ετών εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στον Νίκο Παππά και στον Λευτέρη Κρέτσο.

«Σήμερα έκλεισε ένας ακόμα επαγγελματικός κύκλος. Λίγο μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Υπουργείο, υπέβαλα την παραίτηση μου αποχωρώντας από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ. Ήταν ένας όμορφος κύκλος 4,5 ετών με πολλές εμπειρίες, δυσκολίες, δημιουργικές στιγμές και υπερηφάνεια για το έργο που επιτελέσαμε όλοι μας αυτή την περίοδο. Ευχαριστώ πολύ τον υπουργό Νίκο Παπά και τον Υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας καθώς και όλους τους συνεργάτες μου. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Φλωρεντής, εκτός από τις προσωπικές επαγγελματικές του δραστηριότητες θα συνεχίσει να εργάζεται και για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τους Αιγυπτιώτες και τους ομογενείς, αναλαμβάνοντας ένα άλλο τιμητικό πόστο.

Στο μεταξύ, με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπάγονται πλέον τόσο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όσο και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Με το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 8 Ιουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, και η μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΓΓΕ, στον Πρωθυπουργό ουσιαστικά περνά η ευθύνη για την ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αρέσει σε %d bloggers: