Δέος και κατάνυξη σήμερα, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του ο μεγαλοπρεπής ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά την εκ βάθρων αποκατάστασή του που έγινε από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και την Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.


Οι Καϊρινοί παρακολούθησαν με κατάνυξη την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο εφημέριος του ναού πατ. Στέφανος Σουλιμιώτης. Τους ύμνους έψαλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.


Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε στο μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός, η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Ελίνα Κυριακοπούλου.

Με κατάνυξη ο Δεκαπενταύγουστος και στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως

Στο μεταξύ, στην Ηλιούπολη ένα από τα κέντρα του Ελληνισμού του Καΐρου, όπου βρίσκονται τα Ελληνικά σχολεία, στον εμβληματικό ναό της Παναγίτσας, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας παραβρέθηκε ο Πρόξενος κ. Αχιλλέας Μπικής.

Διαβάστε επίσης:

Στα άδυτα του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης – Τον Δεκαπενταύγουστο η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την αποκατάστασή του (Photos / Videos)

Πανηγυρικός Εσπερινός την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως (Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: