Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρέθηκε για άλλη μια φορά η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ekkairo.org.

Αυτή τη φορά ευρεία απήχηση είχαν τα ρεπορτάζ που αφορούσαν στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε μετά την αποκατάσταση του ναού την Δεκαπενταύγουστο, ενώ πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο αναφέρθηκαν στις πολυσχιδείς δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε ρεπορτάζ της αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης του Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που κάνει η Ε.Κ.Κ με την μεγάλη ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη, κάνοντας παράλληλα ένα ιστορικό της πορείας των εργασιών και της ίδρυσης του ναού.

Αντίστοιχο ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας www.dimokratianews.gr, με τίτλο: «Η Ορθοδοξία λάμπει από αύριο και πάλι στο Κάιρο».

Εκτενές όμως ήταν και το ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και για την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο μετά τις εργασίες αποκατάστασής του.

Τo Newsbomb.gr το οποιο σε αποστολές του έχει καταγράψει την πορεία των έργων του εμβληματικού ναού, για άλλη μια φορά έκανε εκτενή αφιερώματα, τόσο στην παρουσίαση της τελικής εικόνας του ναού, όσο και στην Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου.

Αντίστοιχη προβολή ήταν και στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων orthodoxianewsagency.gr, το οποίο σε τακτά διαστήματα αναφέρεται στο έργο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Αλλά και στο iellada.gr και στο diakonima.gr τόσο ο εορτασμός του Δεκαπενταύουστου όσο τα έργα αποκατάστασης του ναού έχουν συνεχώς ευρεία προβολή.

Τόσο στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, όσο και στα θέματα της Ε.Κ.Κ αναφέρεται συχνά και το ekklisiaonline.gr

Αρέσει σε %d bloggers: