Μεγάλο ενδιαφέρον του Γ.Γ Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του ΕΝΟΑ
24/08/2019
Οκτώ Ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στην “Big 5 Construct Egypt”
26/08/2019
Show all

Κάιρο: Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου η αλλαγή φρουράς στην Ελληνική Πρεσβεία – Τι κοινό έχουν ο νέος με τον απερχόμενο πρέσβη

To πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η… αλλαγή φρουράς στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο.

Ο νέος πρέσβης της Ελληνικης Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, είναι ο κ. Νίκος Γαριλίδης και ο απερχόμενος ο κ. Μιχάλης Διάμεσης, οι οποιοι έχουν μια κοινή συνισταμένη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο απερχόμενος πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρ. Διάμεσης αναλαμβάνει το κομβικό πόστο της Πρεσβείας στην Άγκυρα, ενώ και ο νέος πρέσβης κ. Νίκος Γαριλίδης μετακομίζει στο Κάιρο από την Ακαδημίας 1 στην Αθήνα. Εκεί όπου στεγάζεται η Α4 υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η Διεύθυνση Τουρκίας.

Γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής τόσο για τα θέματα της Μέσης Ανατολής όσο και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Ο κ. Γαριλίδης είναι «βέρος» Αιγυπτιώτης. Γεννήθηκε το 1958 στο Πορτ Σαΐντ και αποφοίτησε το 1976 από την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου. Στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται ένας από τους πλέον ικανούς διπλωμάτες, εκλεπτυσμένος με βαθιά κουλτούρα. Άλλωστε και ο κ. Διάμεσης έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και τις τέχνες. Ήταν μάλιστα  ένας από τους πρέσβεις που λάμβανε πρώτος πρόσκληση από τις Αιγυπτιακές Αρχές για την παρουσίαση των νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων.

Είναι όμως και ο Πρέσβης για τις δύσκολες αποστολές. Το 2009 ως Πρέσβης της Ελλάδας στο Ιράν ήταν εκείνος ο οποίος απελευθέρωσε μετά από κράτηση 20 ημερών από τις ιρανικές αρχές τον  Ελληνοβρετανό δημοσιογράφο της “Washington Times”, Ιάσωνα Αθανασιάδη.

Αρέσει σε %d bloggers: