Τα προβλήματα των ελληνικών σχολείων της Αιγύπτου στη συνάντηση Ζαχαράκη με Καβαλή και Κουίκ
03/09/2019
Μέγας Ευεργέτης της Ε.Κ.Κ ο Ν. Τσανακλής για την προσφορά του στην ανέγερση του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης
04/09/2019
Show all

Διθύραμβοι των Αιγυπτιακών ΜΜΕ για τη συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με την Μ. Βαρδινογιάννη & το Δ/ντή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (Photos)

Με διθυραμβικά σχόλια υποδέχθηκε ο Αιγυπτιακός Τύπος, την επίσκεψη της πρέσβειρας Καλής θελήσεως της UNESCO και ιδρύτριας του κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του διευθυντή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρ Ελ Φέκι στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Mε τίτλους και αναφορές όπως:

«Αίγυπτος και Ελλάδα, πυλώνες του Μεσογειακού Πολιτισμού»,

Ελ Φέκι: «Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πρεσβεύει την Αιγυπτιακή Πολιτιστική Διπλωματία»

«Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας τιμά τον Έλληνα ποιητή Καβάφη στα επόμενα Καβάφεια 1 – 2 Οκτωβρίου αλλά και στις 21 Οκτωβριου με τον εορτασμό των 10 χρόνων του Ελληνιστικού Κέντρου»,

Τα Αιγυπτιακά ΜΜΕ, αναφέρθηκαν στους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών και στο σημαντικό ρόλο που διαδραμματίζει για την ενίσχυση αυτών το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 27 Αυγούστου, το διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και πρόεδρο του Δ.Σ. του κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης, Μουσταφά Ελ Φέκι και την πρέσβειρα Καλής θελήσεως της UNESCO και ιδρύτρια του κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Σημειώνεται οτι τον Μουσταφά Ελ Φέκι συνόδευσε στο ταξίδι του o ειδικός σύμβουλος του διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Δημήτρης Κάβουρας.

Αρέσει σε %d bloggers: