Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής στην εκπομπή του Δημήτρη Λαζάρου, «Η εφημερίς της Τέχνης» που μεταδίδεται από το ομογενειακό ραδιόφωνο «Hephaestus Radio».

Ο κ. Καβαλής, μίλησε για το αγαπημένο του στέκι στο Κάιρο, την Ηλιούπολη, το προάστιο όπου δραστηριοποιείται ένα ζωντανό κύτταρο του Ελληνισμού. Εκεί βρίσκονται τα Ελληνικά Σχολεία, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Ο κ. Καβαλής απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κ. Λαζάρου, αναφέρθηκε στην ιστορία των προγόνων του και πως ήρθαν στην Αίγυπτο αλλά και για την προσωπική επαγγελματική του πορεία.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο έγινε από κοινού με την μεγάλη ευεργέτιδα κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τα θυρανοίξια του οποίου θα γίνουν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Αναφέρθηκε στην εκλογή του στην Προεδρεία της Ε.Κ.Κ, πριν από περίπου 18 χρόνια και στους 6 άξονες που έθεσε εξ αρχής, τους οποίους μέχρι στιγμής έχει υλοποιήσει έναν προς έναν.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ μίλησε και για το πώς μετετράπη το Ελληνικό Νοσοκομείο από ζημιογόνο σε οικονομική «ατμομηχανή» της Κοινότητας με την καθοριστική συμβολή του Ταμία κ. Αντώνη Ιορδανίδη. Αναφέρθηκε στο μεταφραστικό στο οποίο απασχολούνται ως επί το πλείστον νέοι πάροικοι, στον ξενώνα.

Τόσο ο κ. Λαζάρου όσο και ο κ. Καβαλής αναφέρθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ekkairo.org) και στην εφημερίδα «Νέο Φως» τα οποία αποτελούν πηγή ενημέρωσης των Αιγυπτιωτών.

Αρέσει σε %d bloggers: