Μία νέα διαφημιστική διεθνή τουριστική εκστρατεία ξεκίνησε η Αίγυπτος με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση αυτή τη φορά στην ανάδειξη των αρετών του αιγυπτιακού πληθυσμού.

Το σχετικό βίντεο που φέρει τίτλο People to People έχει παραχθεί σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα ταξιδιωτικής κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία Beautiful Destinations η οποία και το δημοσιεύει στις ιστοσελίδες της. Η εκστρατεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα ως κομιστή πολιτισμού, γαστρονομίας και προσφοράς υψηλού επιπέδου τουριστικού προϊόντος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός Al-Mashat: «οι Αιγύπτιοι είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια, πάθος, αγάπη για την ειρήνη, την πρόοδο και την παραγωγικότητα και αποτελούν τον πλέον σημαντικό παράγοντα-πέρα από τις φυσικές ομορφιές και τον αρχαιολογικό πλούτο της χώρας – για τη μελλοντική επιτυχία του αιγυπτιακού τουρισμού».

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία People to People αποτελεί μία από τις φάσεις του τρίτου μέρους του κυβερνητικού προγράμματος «Εgypt – Tourism Reform Program» που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Η συνεργασία του αιγυπτιακού υπουργείου Τουρισμού και της πλατφόρμας Beautiful Destinations ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής της χώρας στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ.Εξάλλου, περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης στην Αίγυπτο, το Κάιρο, το Sharm El Sheikh, η Hurghada και η Αλεξάνδρεια αναμένεται το 2019 να εμφανίσουν άνοδο του δείκτη μέσων εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο στα ξενοδοχεία κατά 11%, 39%, 29% και 27% αντίστοιχα σε σύγκριση με πέρυσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου Colliers International.

Eπίσης, τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων αναμένεται να φθάσουν το 79% για το Κάιρο, το 64% για το Sharm El Sheikh, το 69% για την Hurghada και το 84% για την Αλεξάνδρεια. Σύμφωνα με τον όμιλο Colliers «οι προοπτικές του αιγυπτιακού ξενοδοχειακού-τουριστικού κλάδου παραμένουν ευοίωνες, ενώ θα πρέπει φέτος να αναμένεται ότι οι σημαντικοί αιγυπτιακοί προορισμοί θα παρουσιάσουν μεγέθυνση των μέσων τουριστικών εσόδων τους ανά δωμάτιο με ρυθμό 27% έναντι του 2018».

Πηγή: tornosnews

Αρέσει σε %d bloggers: