Ο διάσημος αιγύπτιος αρχαιολόγος Zahi Hawass δήλωσε ότι οι εξετάσεις DNA θα αποκαλύψουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Τουταγχαμών και ότι θα ανακοινώσει σε ολόκληρο τον κόσμο τα ευρήματα του το 2020 απαντώντας στο καίριο ερώτημα; “Πώς πέθανε ο χρυσός βασιλιάς;”

Ο Hawass σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Italia 1 Channel είπε ότι η προσωρινή έκθεση που αφορά τον βασιλιά Τουταγχαμών στο Grande Halle La Villette στο Παρίσι είναι η πιο επισκεπτόμενη έκθεση στη Γαλλία, καθώς ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων επισκεπτών έχει φτάσει μέχρι το 1,5 εκατομμύριο.

Στη συνέντευξή του στο ιταλικό κανάλι, ο Αιγύπτιος Αρχαιολόγος Hawass αποκάλυψε μια σειρά από σημαντικά γεγονότα σχετικά με την οικογένεια του «Χρυσού Φαραώ». Ο πατέρας του είναι ο βασιλιάς Akhenaten και η δε μούμια της μητέρας του βρίσκεται στον τάφο αριθ. 35 όπου θάφτηκε η γιαγιά του Τουταγχαμών, Tiye .

Ο Hawass πρόσθεσε ότι ο Τουταγχαμών είχε ελονοσία και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα καθώς το αίμα δεν έφτανε στα κάτω άκρα του.

Επιπλέον, ο Hawass αποκάλυψε ότι έχει γράψει το σενάριο της Όπερας Τουταγχαμών το η οποία θα παρουσιαστεί παράλληλα με το άνοιγμα του μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου.

Σημειώνεται ότι στις 4 Νοεμβρίου 2022 γιορτάζεται η εκατονταετηρίδα της ανακάλυψης του τάφου του Τουταγχαμών από τον Sir Howard Carter, βρετανό αρχαιολόγος και Αιγυπολόγο.

Ο Tutankhamun γεννήθηκε στη 18η Δυναστεία, γύρω στο 1341 π.Χ., και ήταν ο 12ος Φαραώ της εποχής.

Πηγή: Egypttoday

Αρέσει σε %d bloggers: