Eγκαινιάστηκε ο νέος επιβατικός τερματικός σταθμός στο διεθνές αεροδρόμιο του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου Hurghada της Αιγύπτου. Η επέκταση αυξάνει τη δυναμικότητα υποδοχής του αεροδρομίου της Hurghada στους 7,5 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση ώστε αυτή να προσαρμοστεί τα διαρκώς αυξανόμενα επίπεδα της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης.

Ο νέος τερματικός σταθμός, σύμφωνα με το tornosnews διαθέτει 11 πύλες αναχωρήσεων με φυσούνα, καθώς και 9 πύλες εξόδους προς αεροσκάφη με τη χρήση λεωφορείων. Επίσης, το νέο κτίριο διαθέτει 72 γκισέ ελέγχου εισιτηρίων και αποσκευών.

Σημειώνεται ότι ο κύριος όγκος αφίξεων στο αεροδρόμιο της Hurghada προέρχεται από το Κάιρο, ενώ το αεροδρόμιο υποδέχεται επίσης, πληθώρα πτήσεων charter από πολλές προελεύσεις, κυρίως, ευρωπαϊκές και εξυπηρετεί περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές εταιρείες.

Επιπλέον το αεροδρόμιο εξυπηρετεί και τους γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς της Ερυθράς Θάλασσας El Gouna, Sahl Hasheesh, Safaga και Εl Qusayr. H Αίγυπτος αναμένεται να υποδεχθεί φέτος 12 εκατ. τουρίστες έναντι 11,3 εκατ. τουριστών το 2018 και 8,3 εκατ. το 2017.

Αρέσει σε %d bloggers: