Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Κοινοτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με δαπάνες της μεγάλης ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής τον εμβληματικό ναό του Καΐρου. Επισκέφθηκε όλους τους χώρους και θαύμασε το σπουδαίο αυτό έργο.

Μιλώντας για την αποκατάσταση του ναού είπε ότι «η τελειότητα είναι για το Θεό» και πρόσθεσε ότι εμείς οι άνθρωποι αγωνιζόμαστε για να φτάσουμε σε αυτή. «Ωστόσο», σημείωσε, «σε αυτό το έργο η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, έφτασε το τέλειο».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρο ευχαρίστησε την κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη για την γενναιόδωρη συνεισφορά της και τον κ. Χρήστο Καβαλή, τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ καθώς και όλα τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων, η οποία παρακολούθησε στενά όλη την πορεία των έργων και φρόντισε για την διευθέτηση ακόμη και τις πιο μικρής λεπτομέρειας.

Το πρωί παραβρέθηκε στο ναό ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, οι ιερείς πατ. Στέφανος και πατ. Αντώνιος και μεταξύ άλλων ο πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας και Kαϊρινοί ιεροψάλτες.

Αρέσει σε %d bloggers: