Τόμπολα στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων
15/10/2019
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι στην Αττική
15/10/2019
Show all

Συνέντευξη του Αντ. Ιορδανίδη στο newslink.gr για το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου και την προσπάθεια ένταξής του στον ΕΟΠΥΥ

Την προσπάθεια ένταξης στον ΕΟΠΥΥ αλλά και το έργο του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου, καταγράφει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Στρατής Λημνιός για το newslink.gr.

Ο κ. Λημνιός σε αποστολή στο Κάιρο, μεταξύ άλλων μίλησε με τον Ταμία της Ε.Κ.Κ κ. Αντώνη Ιορδανίδη για το ΕΝΚ.

Το ρεπορτάζ του newslink.gr για το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου

Κραυγή απόγνωσης του διευθυντή του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου Αντώνη Ιορδανίδη

«Πρέπει να μας βοηθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα έξοδα συντήρησης του νοσοκομείου είναι δυσβάσταχτα καθώς ξοδεύονται σχεδόν 250.000€ κάθε χρόνο για την περίθαλψη των Ελλήνων του Καΐρου. Τα χρήματα καλύπτει η Ε.Κ.Κ. μόνη της με πολύ μεγάλο τίμημα.

Αποστολή: Στρατής Λημνιός

Αναρωτιέμαι μέχρι πόσο ακόμη θα μπορεί να καλύπτεται το δυσβάσταχτο ποσό για να απολαμβάνει ο Έλληνας Αιγύπτου το αυτονόητο αγαθό της υγείας του.

Η σχέση με τον Τέρενς Κούικ

Όπως σημειώνει ο κ. Ιορδανίδης το 2017 συναντιέται στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τέρενς Κουίκ, αρμόδιο για τα θέματα απόδημου Ελληνισμού.
«Ο κ. Κουίκ ήταν στην ουσία ο συνδετικός κρίκος για να έρθουμε σε επαφή με τον ΕΟΠΠΥ. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για το αίτημα συμφωνίας η συνεργασίας με τον ΕΟΠΠΥ. Είναι κρίμα! Ελπίζω μετά την προ ολίγων ημερών συνάντηση του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλλή με τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια επιτέλους να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας. Εύχομαι η συνέντευξη αυτή να λειτουργήσει ως ένα μήνυμα ουσίας για την ηγεσία της Ελληνικής Κυβέρνησης και να θυμόμαστε πάντα ότι οι Έλληνες είναι παντού! Έλληνες είναι και στο Κάιρο και κανείς δεν πρέπει να τους ξεχάσει», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ιορδανιδης.

Η ανακαίνιση των 28 κλινών του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου στοίχισε πάνω από 100.000 ευρώ. Δωμάτια ασθενών σε άρτια κατάσταση όπως σημειώνει ο διευθυντής του νοσοκομείου. «Η Ε.Κ.Κ. επωμίστηκε το μεγαλύτερο και όπως είναι σαφές δυσβάσταχτο κόστος για την ανακαίνιση συνολικά του νοσοκομείου ωστόσο υπήρξε και βοήθεια από εθελοντές για τις εργασίες. Είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα. Είναι ακούραστη και συνεχής η δουλειά και η προσήλωση του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. που είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά δίνει αγώνα ζωής για να αλλάξουν και να βελτιωθούν οι συνθήκες στο νοσοκομείο και να απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο το αυτονόητο αγαθό της περίθαλψης. Στο νοσοκομείο έχουμε δύο Έλληνες γιατρούς, καρδιολόγο και παθολόγο και συνολικά το προσωπικό του νοσοκομείου είναι 250 άτομα«, σημειώνει χαρακτηριστικά κατά τη ξενάγηση που μας κάνει στους ανακαινισμένους χώρους του νοσοκομείου.

Το πλήρες ρεπορτάζ με το φωτογραφικό υλικό μπορείτε να το διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Κραυγή απόγνωσης του διευθυντή του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου Αντώνη Ιορδανίδη [pick’s]

Αρέσει σε %d bloggers: