Με περισσότερους μαθητές, διάθεση για μάθηση, πνευματική «θωράκιση» και δημιουργική απασχόληση ξεκίνησαν για το 2019 – 2020 τα Κατηχητικά στο Κάιρο.

Τον Αγιασμό στο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Σπετεσεροπούλειο εκεί όπου στεγάζονται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος, τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, παρουσία του Αρχιμ. Στέφανου Σουλιμιώτη και του πρωτοψάλτη της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννη Κούντρια.


Την Ε.Κ.Κ εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια Διευθύντρια της Αμπετείου κ. Σωτηρία Μπέτα.


Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος έδωσε τις πατρικές του ευχές στα παιδιά τα οποία χαρακτήρισε λατρευτά. «… Να σας ευχαριστήσω που και στο δύσκολο πρόγραμμά σας έχετε βάλει και αυτές τις κατηχητικές συναντήσεις. Στη ζωή μας απαιτείται πολλές φορές να ιεραρχούμε τα πράγματα και ίσως κάποιοι να θεωρούν ότι το να μάθουμε για την πίστη μας, δεν μπορούμε να είναι ψηλά σε αυτές μας τις προτιμήσεις… Όμως οι άνθρωποι της Εκκλησίας βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα, για εμάς είναι η πιστη στον Θεο. Όταν κάποιος πιστεύει τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει».


Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τις κατηχήτριες κ. Ελένη Φοντριέ και Μαίρη Μπούσκου αλλά και για τους εκπαιδευτικούς της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου, που υποστηρίζουν το έργο του Κατηχητικού. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο συνεχάρη και τον κ.Φοντριέ και ως Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που υποστηρίζουν το Κατηχητικό.


Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα σε όλα τα παιδιά.

Αρέσει σε %d bloggers: