Και άλλη παραίτηση από την ΕΚΑ – Αποχώρησε και ο Ν. Κόπελος καταγγέλλοντας αντιδημοκρατική λειτουργία
08/11/2019
Ο Αγ. Νεκτάριος ως Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου
09/11/2019
Show all

Tηλεφωνική επικοινωνία Βαρθολομαίου – Θεόδωρου για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας (Video / Photos)

Ικανοποίηση στο Φανάρι προκάλεσε η αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείλο Αλεξανδρείας.
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρική Θεόδωρο, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο.

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ι.Ν του Αγίου Νεκταρίου, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, κάτω από το κελί του Αγίου του 20ου αιώνα.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έκανε λόγο για ένα μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός. «Μια Ορθόδοξη Οικογένεια προσετέθη σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ορθοδοξία. Πριν κατέβουμε παιδιά μου (ενν. για τον Πατριαρχικό Εσπερινό) τηλεφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να εκφράσει τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου διότι με πολύ προσευχή, με πολύ σύνεση με πολύ περίσκεψη φθάσαμε σε αυτό το μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός. Η πατρίδα μας χαίρει κύριε Πρέσβη, η Εκκλησία καταγράφει, οι άνθρωποι οραματίζονται και ο Θεός από τους ουρανούς ευλογεί».


Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Πατριαρχική Επιτροπεία, χοροστάτησαν με τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο γέρων Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος (Έξαρχος του Πατριαρχείου στην Αθήνα), ο Μητροπολίτης Πηλουσίου, κ. Νήφωνας και ο επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, οι Κοινοτικοί Επιτροποι κ. Ανδρέας Γιόσρι (ο οποίος ως Επικεφαλής του Πρώτου Συστήματος Προσκόπων Καΐρου, συνόδευε τους Προκόπους) και ο κ. Λεωνίδας Φοντριέ.

Αρέσει σε %d bloggers: