thumbnail of 1111 (2)
Nέο Φως 11.11.19
11/11/2019
Αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά: Η ομιλία του Α. Γιόσρι (Video)
11/11/2019
Show all

Αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά με προγραμματισμό δράσεων για το 2019 – 2020 (Videos / Photos)

Οι πρόσκοποι του Καΐρου, επέστρεψαν στο… σπίτι τους, στο Προσκοπείο που βρίσκεται στον περίβολο του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που έγιναν για την αποκατάστασή του.

Εκεί τέλεσαν και τον Αγιασμό για το νέο Προσκοπικό Έτος 2019 – 2020 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019. Παράλληλα, απένειμαν αναγνωρίσεις προσπάθειας στα μέλη του Συστήματος Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές και έπαιξαν τα αγαπημένα τους παιχνίδια στο χώρο του Προσκοπείου.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε Παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γαριλίδης ( ο οποίος είχε το βαθμό του Ενομοτάρχη), και επέστρεψε στο αγαπημένο χώρο των νεανικών του χρόνων καθώς ήταν και εκείνος Πρόσκοπος στο Κάιρο. Στον κ. Γαριλίδη ο παλιός Αρχηγός Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Καϊρου, κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης, του προσέφερε ένα αναμνηστικό μαντήλι από τα 100 χρόνια του Προσκοπισμού στο Κάιρο.

Τον Αγιασμό της νέας προσκοπικής χρονιάς, τέλεσε ο πατ. Ιωακείμ ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Πατριάρχη Θεόδωρου και τις ευχές του οικείου ιεράρχη, του μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημου.

Οι πρόσκοποι τραγούδησαν τα αγαπημένα τους προσκοπικά τραγούδια και απένειμαν διακρίσεις στα μέλη όλων των βαθμίδων.

Ο Αρχηγός του 1ου Προσκοπικού Συστήματος Καΐρου (και Κοινοτικός Επίτροπος) κ. Ανδρέας Γιόσρι, στην ομιλία του ευχαρίστησε – μεταξύ άλλων – τον Προεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή και την Προϊσταμένη Εφορείας Νεολαίας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου που στηρίζουν το έργο των Προσκόπων. Ευχαρίστησε επίσης, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και τον ΠΑΟΚ που φιλοξένησαν στους χώρους τους τους Προσκόπους κατά τη διάρκεια των έργων στον Ι.Ν Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο κ. Γιόσρι, έκανε απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και παράλληλα μίλησε για τον προγραμματισμό της νέας που έχει ήδη ξεκινήσει.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η οποία μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή και ευχήθηκε στους Προσκόπους όλων των ηλικιών να έχουν μια δημιουργική χρονιά.

Η κ. Σκουφαρίδου αναφέρθηκε στο πνεύμα του Προσκοπισμού που προάγει την υπευθυνότητα, την απόκτηση δεξιοτήτων, όπως είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για την αμέριστη στήριξη που παρέχει η Ε.Κ.Κ στους προσκόπους.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το περασμένο έτος η Ε.Κ.Κ προσέφερε το ποσό των 165.000 λιρών.

Στον Αγιασμό για τη νέα Προσκοπική Περίοδο 2019-2020 παραβρέθηκε η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς καθώς και ο προεδρος του παραρτήματος της εν Καϊρω Κυπριακής Αδελφοτητας κ. Μαυρομάτης.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων κ. Δημήτρης Κάβουρας, ο υπαρχηγός Συστήματος Καϊρου κ. Χρ. Αντωνίου και ο Έφορος Εκπαίδευσης Αποδήμων Προσκόπων κ. Γ. Μελαχροινούδης.

Ο κ. Μελαχροινούδης, αναφέρθηκε στη σχέση που μπορεί να έχει το Σύστημα με τους γονείς και τους κηδεμόνες ενώ ο κ. Αντωνίου μίλησε για τις μελλοντικές δράσεις των Προσκόπων.

Αρέσει σε %d bloggers: