Ο αιγυπτιακός τουρισμός πέτυχε φέτος τα υψηλότερα έσοδά του, παρά την απαγόρευση των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε έναν από τους βασικούς προορισμούς του, το Sharm el-Sheikh. Η υπουργός Τουρισμού Rania Al-Mashat δήλωσε ότι ο κλάδος είχε καταγράψει έσοδα ύψους £ 9,91δις το 2018-19. Σύμφωνα με το money-tourism.gr, oι αφίξεις ξένων τουριστών έφθασαν ήδη τα 12 εκατομμύρια φέτος, και προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν το ανώτατο σημείο των 13,6 εκατομμυρίων του 2010.

Το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας ήρε τους περιορισμούς στις πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Sharm el-Sheikh στις 22 Οκτωβρίου μετά από τέσσερα χρόνια. Από τότε, αρκετοί τουριστικοί φορείς έχουν επανεισαγάγει τον προορισμό στα προγράμματά τους, συμπεριλαμβανομένης της Tui.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η απαγόρευση έχει αρθεί, πράγμα που αποτελεί απόδειξη του συντονισμού μεταξύ των δύο βρετανικών και αιγυπτιακών κυβερνήσεων», δήλωσε η υπουργός, η οποία τόνισε ότι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση του Thomas Cook ήταν ελάχιστες για τις τουριστικές επιχειρήσεις στη χώρα.

To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στις 18.11.19 στο Νέο Φως.

Αρέσει σε %d bloggers: