Ο οίκος Moody’s αναμένει οικονομική μεγέθυνση 5.8% το 2020 στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s η οποία δημοσιεύθηκε μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου (CBE) να περικόψει περαιτέρω τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης. Ο ρυθμός μεγέθυνσης της αιγυπτιακής οικονομίας αναμένεται να ανέλθει σε 5.6% το 2019 και σε 5.8% το 2020.

Κατά τον οίκο Moody’s η οικονομική ανάπτυξη στην Αίγυπτο πρόκειται να υποστηριχθεί τόσο από το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων που θα ενθαρρύνει τις κεφαλαιακές δαπάνες των επιχειρήσεων σε επενδυτικά έργα, αλλά και τις καταναλωτικές δαπάνες του πληθυσμού όσο και από το σχετικά χαμηλό και φθίνον επίπεδο του πληθωρισμού. 

Κατά την εκτίμηση του οίκου Moody’s η Αιγυπτιακή Κεντρική τράπεζα  αναμένεται να συνεχίσει στη διάρκεια του 2020 την πολιτική της μείωσης των επιτοκίων αναφοράς. O Moody’s αναμένει εξάλλου αύξηση των τραπεζικών χορηγήσεων κατά περισσότερο από 155 το 2020, δεδομένης και της πτωτικής τάσης που παρουσιάζει η αναλογία μη εξυπηρετούμενων προς συνολικά δάνεια, η οποία έπεσε τον περασμένο Μάρτιο στο επίπεδο του 4.1%.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Καΐρου.

Αρέσει σε %d bloggers: