Η εξόδιος ακολουθία του Μ. Δαμουλάκη – Ψήφισμα της Ε.Κ.Κ
13/12/2019
thumbnail of 1216
Νέο Φως 16.12.19
16/12/2019
Show all

Σε χρόνο ρεκόρ εξαντλήθηκαν ελαιόλαδο και φέτα από το φιλανθρωπικό bazzar των Πρεσβειών της Ε.Ε στο Κάιρο (Photos / Video)


Ύμνος στον εθελοντισμό, στη συνεισφορά στο συνάνθρωπο αλλά και eco μήνυμα έστειλαν και φέτος οι Πρεσβείες της Ε.Ε που έχουν την έδρα τους στην Αίγυπτο στο ετήσιο φιλανθρωπικό bazaar που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Κάιρο.

Μια από τις πλέον κεντρικές θέσεις είχε το περίπτερο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο το οποίο διέθεσε παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα.

Ελαιόλαδο, φέτα, κρασιά, μπαχαρικά, αρωματικά, είχαν την τιμητική τους. Πολλοί επισκέπτες της Χριστουγεννιάτικης αγοράς κατευθύνονταν απευθείας στο Ελληνικό περίπτερο και ζητούσαν τα παραδοσιακά προϊόντα.

Η ψυχή και φέτος της διοργάνωσης ήταν ο κ. Παντελής Γκάσιος, σύμβουλος στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο.

«… Είναι μία μέρα όμορφη μέσα Δεκεμβρίου στο Κάιρο. Έχουμε Ελληνικά προϊόντα, ελαιόλαδο, κρασί, τυρί, μπαχαρικά και διάφορα. Είναι μια μικρή δράση πέρα από το φιλανθρωπικό σκέλος έχουμε μία ευκαιρία να προβάλουμε και τα Ελληνικά προϊόντα., τα οποία γίνονται ανάρπαστα, όπως κάθε χρόνο άλλωστε… Έχουμε ένα πολύ καλό σημείο στο bazaar, είμαστε στην είσοδο και έτσι όποιος μπαίνει μέσα, έρχεται κατευθείαν σε εμάς.

Εύχομαι να συνεχιστεί. Είναι και για φιλανθρωπικό σκοπό και για να προβάλουμε την Ελλάδα. Εκ μέρους της Πρεσβείας το διοργανώνει ο Πρέσβης και το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων», είπε ο κ. Γκάσιος μιλώντας στην κάμερά μας.

Στην εορταγορά για φιλανθρωπικούς σκοπούς παραβρέθηκε ο Ακόθουλος Άμυνας κ. Παρίσης Κανούτος και εργαζόμενοι στην πρεσβεία όπως ο κ. Ζουμπουλίδης. Καθοριστική ήταν η βοήθεια των εθελοντών που εργάσθηκαν πυρετωδών για το bazaar της Ελληνικής Πρεσβείας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Γενική Γραμματέα της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, την Επόπτρια γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, και την κ. Άννα Αυγερινού, Ταμία της «Μαρίας Αιγυπτίας». Χριστουγεννιάτικα στολίδια διέθεσε και η κ. Γκέλγκελ Χαλκιά.

Στο φιλανθρωπικό μπαζάαρ ήρθαν πολλοί υπάλληλοι της Ε.Κ.Κ αλλά και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέλιος Χαλκιάς με τη σύζυγό του Μαρία και τον μικρό γιό τους, Πέτρο για να κάνουν τις εορταστικές αγορές τους.

Φέτος στο bazaar τα προϊόντα δεν διατέθηκαν σε πλαστικές σακούλες αλλά σε… eco. Πολλοί μάλιστα είχαν φέρει μαζί τους ακόμη και βαλίτσες για τις αγορές τους.

Αρέσει σε %d bloggers: