Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο και η Αχιλλοπούλειος σας εύχονται «Καλά Χριστούγεννα» (Video)
18/12/2019
Διαβουλεύσεις Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα αποδήμων
18/12/2019
Show all

Λιλιπούτειοι Άγ. Βασίληδες της Αχιλλοπουλείου «εισέβαλαν» με τα τριγωνάκια τους σε Πρεσβείες & Ελληνικές αρχές (Video / Photos)

Λιλιπούτειοι Άγιοι Βασίληδες έκαναν το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου “εισβολή” με τα τριγωνάκια τους, στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Ελληνικό Προξενείο, στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης και στα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καιρου. Σε όλους τους φορείς του Ελληνισμού στο Κάιρο έψαλαν τα κάλαντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Με τα κουδουνάκια τους, τα μουσικά τους όργανα και τα τριγωνάκια τους ξεσήκωσαν τον Πρέσβη κ. Ν. Γαριλίδη, τους διπλωμάτες αλλά και όλους τους εργαζομένους. Τους είπαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τους έδωσαν ευχές και αγκαλιές. Όμως φιλοτέχνησαν και ένα δώρο το οποίο προσέφεραν στον κ. Γαριλίδη. Μια χειροποίητη Χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Τους μικρούς μαθητές της Αχιλλοπουλείου, από το Νηπιαγωγείο, την Α’ και τη Β’ Τάξη Δημοτικού υποδέχθηκε στην είσοδο της Πρεσβείας η Α΄ Σύμβουλος κ. Ελίνα Κυριακοπούλου.

Ο Πρέσβης προσέφερε στους μαθητές έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρήματα.

Μετά τα κάλαντα μικροί και μεγάλοι έφαγαν Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και χυμούς φρούτων.

Εκτός από τον Πρέσβη κ. Νικόλαο Γαριλίδηςτους μαθητές υποδέχθηκαν η κ. Ελίνα Κυριακοπούλου, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, ο Πλοίαρχος Παρίσης Κανούτος, Ακόλουθος Άμυνας, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Σύμβουλος Δημόσιας Διπλωματίας αλλά και το Προσωπικό της Πρεσβείας ο κ. Ιωάννης Μελαχροινούδης, η κ. Πηνελόπη Παπάζογλου, η κ. Βικτωρία Τσαρούχα, η κ. Μαρία Χρήστου, η κ. Μαρία Χέλμη, ο κ. Γεώργιος Ζουμπουλίδης. Από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας η κ. Μαρία Νικολαρά και ο κ. Γεώργιος Αχιλλαδέλης ενώ από το Γραφείο Ακολούθου Άμυνας η κ. Βέρα Τσαγλάκη.
Τους μαθητές συνόδευε ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης, η νηπιαγωγός κ. Μαρία Δασκαλάκη, η δασκάλα της Α΄Τάξης κ. Ιωάννα Κατσιφάρα, της Β’ Τάξης κ. Αθανασία Δημοπούλου και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μάριαμ Γιακούμπ.

Τους μαθητές συνόδευε ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης, η νηπιαγωγός κ. Μαρία Δασκαλάκη, η δασκάλα της Α΄Τάξης κ. Ιωάννα Κατσιφάρα, της Β’ Τάξης κ. Αθανασία Δημοπούλου και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μάριαμ Γιακούμπ.

Η Γ και η Δ τάξη της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου επισκέφτηκαν την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο, το Προξενείο της Ελλάδας και το Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Οι μικροί μαθητές είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων συνοδεία των δασκάλων τους, συγκεκριμένα της κ. Ελισάβετ Χαριζοπούλου, της κ. Ευαγγελίας Γκανά και της κ. Ηλέκτρας Ξένου.

Στην Κυπριακή πρεσβεία υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Αχιλλοπουλείου ο πρέσβης κ. Όμηρος Μαυρομάτης, ο Επιτετραμμένος κ. Ανδρέας Καζαντές, Πρόξενος της Κύπρου στο Κάιρο κ. Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου, και όλα τα στελέχη της πρεσβείας. Σε ό,τι αφορά τα κεράσματα, αυτά ήταν εκλεκτά γλυκά.

Επόμενος σταθμός, το Ελληνικό Προξενείο, που βρίσκεται στο κέντρο του Καϊρου, ο πρόξενος κ. Αχιλλέας Μπίκης ο οποίος πρόσφερε σχολικά ειδή και εδέσματα στους μικρούς μαθητές. Μαζί με το προσωπικό του Προξενείου ευχήθηκαν χρόνια πολλά με υγειά.

Στο ιδιο κτήριο βρίσκεται και το Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης. Εκεί υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Αχιλλοπουλείου, ο αναπληρωτής συντονιστής κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος με τις εκπαιδευτικούς Άννα Αρακαδάκη, Αγγελική Τσιαδίμη και Σοφία Αργυροπούλου. Ευχήθηκαν χρόνια πολλά και μας προσφέραν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Η Ε και ΣΤ δημοτικού με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Αναστάσιο Αναστασίου και Βασίλη Λάγιο, είπαν φέτος τα κάλαντα στα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου και στο Ελληνικό Γηροκομείο, που στεγάζεται στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καϊρου.

Σύσσωμο το προσωπικό της Κοινότητας με επικεφαλής τη Διευθύντρια Γραφείων κ. Ιωάννα Καρδάση τους υποδέχτηκε και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και προσέφερε το δώρο εκ μέρους της Ε.Κ.Κ, στους μικρούς μαθητές.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Ελληνικό Γηροκομείο και το Νοσοκομείο Καΐρου στο οποίο τους υποδέχτηκαν ο επικεφαλής του νοσοκομείου κ. Αντώνης Ιορδανίδης, ο Διευθυντής κ. Σαμουήλ Λούις, η διευθύντριατου γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου και το προσωπικό.

Στην ίδια συνάντηση, παραβρέθηκε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου κ. Ειρήνη Ζαμπάρογλου η οποία πρόσφερε λιχουδιές και γλυκίσματα στους ηλικιωμένους και το προσωπικό.

Αρέσει σε %d bloggers: