Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα τελευταία της δεκαετίας του 2010, και ανοίγουν τον δρόμο για την υποδοχή του 2020 και μαζί του μιας ολόκληρης νέας δεκαετίας! Μεταβιβάζω λοιπόν την θερμή ευχή όλων μας στην Διαχειριστική Επιτροπή της

Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (Ε.Κ.Κ) για ευτυχισμένα Χριστούγεννα και μια ευλογημένη νέα δεκαετία! Το 2019 φεύγει σε λίγες ημέρες αφήνοντας πίσω του πολλές αναμνήσεις. Το σίγουρο είναι πως το 2019 άφησε σε όλους μας και καλές αλλά και κακές στιγμές όπως όλα τα χρόνια καθώς έτσι είναι η ζωή γεμάτη σκαμπανεβάσματα, και εμείς μοιραία βλέπουμε τον συσχετισμό τους και κρίνουμε – χαρακτηρίζουμε θετικά ή αρνητικά τα χρόνια που περνούν. Για αυτό λοιπόν και ευχήθηκα να ευλογεί ο Θεός την επόμενη δεκαετία να κάνει τις ωραίες και ευχάριστες στιγμές περισσότερες με την ευλογία Του και να μας ευλογεί στις δύσκολες με την δύναμη και την υπομονή να τις ξεπερνάμε.

Για την παροικία μας η Χρονιά του 2019 ήταν σίγουρα μια ευλογημένη χρονιά!  Ξεκίνησε με πολύ μεγάλες δυσκολίες, με μικροπρεπείς και αρρωστημένες κατηγορίες που έφθασαν στα δικαστήρια για να εξελιχτούν σε μια τρανταχτή δικαίωση. Η σημασία της δικαίωσης αυτής εμπεριέχει όχι απλά την εύλογη ικανοποίηση της αθώωσης εκ των κατηγοριών, αλλά και την χαρά της θετικής γενικότερης αξιολόγησης της διαφάνειας και συνέπειας του όλου κοινοτικού έργου, που ελέγχτηκε λεπτομερώς – και όχι από απλούς ελεγκτές – αλλά από την ίδια την Αιγυπτιακή Δικαιοσύνη.

Καλύτερο και αυστηρότερο κριτή δεν θα μπορούσαμε να βρούμε για το έργο και την ακεραιότητά μας και να που το κακόν δεν ήταν αμιγές καλού, μόνο που το καλό κέρδισε στο τέλος!

Άλλη αρνητική διάσταση του 2019 ήταν η αριθμητικά και ουσιαστικά μεγάλη απώλεια παροίκων που στιγμάτισαν αρκετά το πέρασμα της χρονιάς.
Συνέχισε όμως η χρονιά και με πολλές επιτυχίες που έκαναν την Ε.Κ.Κ ισχυρότερη, λαμπρότερη και δυναμικότερη, με επιτυχίες σε όλα της τα τμήματα με πρώτο το Ελληνικό Νοσοκομείο αλλά και πολλά άλλα, που θα εντυπωσιάσουν στον απολογισμό του έτους με κορωνίδα βέβαια τα ιστορικά Θυρανοίξια του Ι.Ν. των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης!

Η συγκεκριμένη ιστορική κορωνίδα εκτός της συναισθηματικής αλλά και  υλικοτεχνικής της σημασίας δίνει έμφαση και σε μια άλλη διάσταση, στην έννοια του Ευεργετισμού  στον 21ο αιώνα, που από την ευγενική από καρδιάς προσφοράς της Αιγυπτιώτισας  κ. Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, θυμίσαμε στην υφήλιο μέσω της ΕΡΤ  πως Ευεργετισμός και Αιγυπτιωτισμός είναι έννοιες ακράδαντα συνδεδεμένες ανά τους Αιώνες με άξιους συνεχιστές!

Φεύγει λοιπόν το 2019 αφήνοντας την γλυκιά γεύση της επιτυχίας και δικαίωσης που μειώνεται αισθητά από τις απώλειες αγαπημένων παροίκων. Η υποδοχή του 2020 ευτυχώς ξεκινάει για την παροικία μας περισσότερο θετικά! Με την κοινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίττας της Ε.Κ.Κ και όλων των σωματείων στο Ελληνικό  Κέντρο Καΐρου την 31/1/2020 δίνουμε ένα μήνυμα ενότητας και κοινής πορείας. Παράλληλα, η χρονιά αρχίζει βρίσκοντας μας να ξεκινάμε στο Ελληνικό Νοσοκομείο την εγκατάσταση υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου GENERAL ELECTIRC 32 τομών το λεπτό, που αγόρασε η Ε.Κ.Κ με δικά της κεφάλαια και αναμένεται να λειτουργεί τον Φλεβάρη.

Αισιόδοξα λοιπόν τα μηνύματα για τον οργανισμό, θα ευχηθώ να είναι και το ίδιο για τον καθένα σας και τις οικογένειες σας  και κλείνοντας ας κάνουμε όλοι μας μια ευχή για την Ελλάδα. Το 2020 που ξεκινάει δύσκολα και με πολλές προκλήσεις να εξελιχτεί σε μια χρονιά νίκης! Νίκης της λογικής και του δικαίου και όχι των μεγαλοστομιών της δύναμης και της υπεροψίας καθώς όπως λέει η παλαιά διαθήκη «Εξολοθρεύσει Κύριος γλώσσα μεγαλορρήμονα».

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο και Ειρηνικό το 2020!

Χρήστος Καβαλής

Αρέσει σε %d bloggers: