Κατά την εορτή των Χριστουγέννων ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’ προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας απένειμε τα εκκλησιαστικά οφφίκια του Μεγάλου Εκκλησιάρχου του Αποστολικού Θρόνου στους Παν. Αρχιμ. Στέφανο Σουλιμιώτη και του Αρχιδιακόνου στον Διάκονο Παρθένιο.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου επαίνεσε την μέχρι τώρα διακονία, το εκκλησιαστικό ήθος και την εν γένει προσφορά του Αρχιμ. Στεφάνου στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Επίσης, τόνισε την αφοσίωση του Διακόνου Παρθενίου, ο οποίο προέρχεται από το αραβόφωνο ποίμνιο του Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ιδιαιτέρως του Καΐρου.

Από την πλευρά του με συγκινητικά λόγια ο Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόδωρο για την μεγάλη τιμή στο πρόσωπό του και του ευχήθηκε τα έτη του να είναι πολλά. «Μακαριώτατε, τα έτη σας να είναι πολλά πλείστα υγείας και δυνάμεως ώστε και εμάς να μας καθοδηγείτε και να μας εμπνέεται στη διακονία μας αλλά να συνεχίζετε να ετοιμάζετε τις φάτνες των ψυχών των εκατομμυρίων Αφρικανών αδελφών μας που προσδοκούν η λαμπρά ημέρα για να δεχθούν τον εν Βηθλέεμ νηπιάσαντα Κύριόν μας».

Αρέσει σε %d bloggers: