Τα εγκαίνια του  Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου (GEM) στο Κάιρο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του 2020 του έτους.

Το προσεχές διαστημα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι αναμένεται να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία των εγκαινίων η οποία προσδιορίζεται το τελευταίο τρίμηνο του έτους καθώς έχουν ολοκληρωθεί το 90% των εργασιών.

Ωστόσο, ανακοινώθηκαν τα τέλη εισόδου. Για τους αλλοδαπούς επισκέπτες, θα είναι LE400 (περίπου US $ 25), με 50% έκπτωση για τους φοιτητές. Η τιμή για τους Αιγυπτίους είναι LE60 (περίπου US $ 3,75).

Σε σχέση με το Αιγυπτιακό Μουσείο που βρίσκεται στην Πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου ( από το οποίο μεταφέρονται πολλά από τα εκθέματα στο GEM), οι ξένοι πληρώνουν σήμερα LE160 (περίπου 10 δολάρια ΗΠΑ).

Μέχρι στιγμής περίπου 50.000 αντικείμενα έχουν ήδη μετακινηθεί στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο. Στο GEM θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά όλοι οι ταφικοί θησαυρούς του Tutankhmaum στον ίδιο χώρο. Τεράστια αγάλματα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που έχει 11 μέτρα ύψος, ηλικίας 3.200 ετών, του Φαραώ Ραμσή ΙΙ, έχουν ήδη τοποθετηθεί στο χώρο του νέου μουσείου.

Αρέσει σε %d bloggers: