Στο κατάμεστο εντευκτήριό του στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων έκοψε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου τη Βασιλόπιτά του. Όλοι οι Αιγυπτιώτες ήταν εκεί, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής και η Επόπτρια Γραφείων της Κοινότητας κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ.

Ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου στην Αθήνα, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και την ευλογία του Πατριάρχη Θεόδωρου. Ευχήθηκε δε να συνεχίσει ο ΣΑΕ το πολυσχιδές έργο του.


Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης, στην ομιλία του μετέφερε τις ευχές όλου του Δ.Σ για το νέο έτος και έδωσε το στίγμα του για το έργο του Συνδέσμου το οποίο όπως είπε θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή και της ΕΚΑ κ. Εδμόνδο Κασιμάτη καθώς και όλα τα σωματεία που προσέφεραν γεύματα στους νέους κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αίγυπτο.


Ο κ. Χρήστος Καβαλής, μετέφερε τους χαιρετισμούς όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Κ και ευχαρίστησε τον ΣΑΕ και τον Πρόεδρό του που έχουν αγαστή συνεργασία με την Κοινότητα στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Διαβεβαίωσε δε ότι θα συνεχίσει η Ε.Κ.Κ να στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Αιγυπτιωτών. Ευχήθηκε δε να σημειώνουν ευημερία και οι δύο πατρίδες, η Ελλάδα και η Αίγυπτος, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Εσείς, οι Αιγυπτιώτες στην Ελλάδα νοσταλγείτε την Αίγυπτο και εμείς οι Έλληνες στην Αίγυπτο νοσταλγούμε την Ελλάδα», είπε συγκινημένος ο κ. Καβαλής.


Η Έφορος Επιτροπής Nέας Γενιάς κ. Μαρία Μιχαηλίδου, μίλησε μεταξύ άλλων και για το ταξίδι που πραγματοποίησαν πρόσφατα στη γη των προγόνων τους στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, νέοι του Συνδέσμου, συνοδευόμενοι από την ίδια και τους συνέφορους κ. Δημήτρη Δημητρίου και Βασίλη Ζουέ. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Α. Παπαδημητρίου, ο οποίος ενισχύει τη νεολαία του ΣΑΕ. Η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ για την θερμή υποδοχή στο Κάιρο και για την βοήθειά της στο ταξίδι.

Σημειώνεται ότι στην κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΑΕ ήταν όλοι οι νέοι οι οποίοι συμμετείχαν στο ταξίδι και με ενθουσιασμό μοιράζονταν τις αναμνήσεις τους από την Αίγυπτο.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Φίλλιπος Κοσσένας.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο συνέφορος νεολαίας κ. Βασίλης Ζουές.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, πρόεδροι και εκπρόσωποι Αιγυπτιώτικων Σωματείων της Ελλάδας και ο τέως υφυπ. Εξωτερικών κ. Τ. Κουίκ.

Αρέσει σε %d bloggers: