Ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Tarek al-Molla, ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Άσραφ Σόμυ, ο κυβερνήτης Port Said Adel al-Ghadban και αξιωματούχοι της ιταλικής εταιρείας Eni εγκαινίασαν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στην Αίγυπτο τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού αυτοκινήτων με φυσικό αέριο, υγρό καύσιμο και ηλεκτρική ενέργεια.

Ο σταθμός βρίσκεται στην περιοχή al-Manakh και ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Eni.

Οι αξιωματούχοι ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του σταθμού, είδαν σχετικό video με τις παροχές του καθώς και ένα πειραματικό μοντέλο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Στρατιωτικής Παραγωγής σε συνεργασία με την εταιρεία Foton της Κίνας, θα κατασκευάσει οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά μίνι αυτοκίνητα (τα λεγόμενα E-Motion).

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ένα νέο έργο που αφορά στην κατασκευή ηλεκτρικών λεωφορείων σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Foton Motor.

Τα αυτοκίνητα δεν είναι κατάλληλα για να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αιγύπτου αλλά μόνο σε compound, ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν και εκδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα είναι η δυνατή η κυκλοφορία τους στους δρόμους της Αιγύπτου.

Αρέσει σε %d bloggers: