Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον της Υφυπουργού παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη για τα θέματα που συζήτησε με τον πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή στο γραφείο της που έγινε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

Εκτός των τρεχόντων θεμάτων που έθεσε ο κ. Καβαλής, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης σχετικά με το σχολείο, παρουσίασε στην Υφυπουργό την ειδική μέριμνα και την από δεκαετίας προσπάθεια της Ε.Κ.Κ για τα Αγγλικά – με ιδιωτικού δικαίου εκπαιδευτικούς της Ε.Κ.Κ –  γνωστοποιώντας της πως οι απόφοιτοι του Αχιλλοπουλείου δημοτικού αποκτούν μαζί με το απολυτήριο δημοτικού στα Ελληνικά και Αραβικά και τίτλo πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας ΚΕΤ (Key English Test) αφιερώνοντας από 6-7 ώρες την εβδομάδα ανάλογα της τάξης. Η πρόταση έτυχε ιδιαίτερης εκτίμησης από την Υφυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ ζήτησε για ακόμη μια φορά την εξαίρεση της Αιγύπτου – μαζί με τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εξεύρεση ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για απόσπαση – από την κοινή διαδικασία αποσπάσεων/παρατάσεων όπως είχε γίνει στο παρελθόν, και φυσικά την έκδοση εγκαίρως της οδηγίας για τον καλύτερο προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς από το Συντονιστικό Γραφείο αλλά και για λόγους μείωσης του κόστους στο Ελληνικό δημόσιο ιδιαίτερα δια των παρατάσεων άνευ επιμισθίου.

Ο κ. Καβαλής συνεχάρη την Υφυπουργό για την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο και για όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών τους. Η κ. Ζαχαράκη από την πλευρά της διαβεβαίωσε πως και η ομογενειακή Παιδεία εξετάζεται με την δέουσα προσοχή για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος ο κ. Καβαλής τόνισε πως ο σχεδιασμός της Ε.Κ.Κ για το 2020 είναι η ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η Ε.Κ.Κ. τον Σεπτέμβριο 2019 με το Ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα BCA/ISA και η ίδρυση της Ανώτατης Σχολής ζητώντας την ηθική υποστήριξη του Υπουργείου στην Ε.Κ.Κ στην πρωτοπόρο αυτή προσπάθεια.

Η κ. Ζαχαράκη αποχαιρετώντας τον κ. Καβαλή ζήτησε να μεταφέρει τους θερμούς της χαιρετισμούς στην Ελληνική παροικία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Ε.Κ.Κ.

*To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο “Νέο Φως” στις 3.2.20.

Αρέσει σε %d bloggers: