Με επίκεντρο το Κάιρο ξεκινά την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης.

Κορυφαία στιγμή είναι η κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των αροικιακών Σωματείων με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, στις 19.00 την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στο αμφιθέατρο της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα καθίσει στο γεύμα και στο γλέντι με ζωντανή ελληνική μουσική που διοργανώνει η Ε.Κ.Κ για ολόκληρη την παροικία.

Ρεπορταζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Επίσης θα συναντηθει με την Andy Elarabi την τυφλή Αιγύπτια αριστούχο της Ελληνικής Γλώσσας που έκανε τους Έλληνες του Καΐρου να δακρύσουν όταν έλαβε το πτυχίο Ελληνομάθειας από το ΕΠΚΚ.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου.  Θα ξεναγηθεί στον ιστορικό ναό του Αγ. Νικολάου που έχει πρόσφατα ανακαινισθεί και στην Ι.Μ του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνάντηση που θα έχει ο κ. Βλάσης με την Υπουργό Μετανάστευσης κ. Ναμπίλα Μάκραμ, όπου θα συζητούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με κεντρικό άξονα της διασπορά.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών θα ξεναγηθεί στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου και θα δει την πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων που έχει πρόσφατα ανακαινισθεί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο ο κ. Βλάσης, θα επισκεφθει την Ιερά Μονή Aγ. Αικατερίνης στο όρος Σινά και την Αλεξάνδρεια, όπου θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΚΑ.

Αρέσει σε %d bloggers: