Κέφι, χορό, γέλια, διασκέδαση και άφθονα ψητά είχε το Τσικνο – Σάββατο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καϊρου.

Πρόσκοποι όλων των ηλικιών, ετοίμασαν στις 22 Φεβρουαρίου ένα μοναδικό σκηνικό στο χώρο του Προσκοπείου, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι πρόσκοποι μαζι με τους γονείς τους και παροίκους διασκέδασαν και χόρεψαν.

Πολύχρονα λαμπιόνια, χορευτική μουσική, παιχνίδια αλλά και παραδοσιακά ελληνικά σουβλάκια που ετοίμασαν οι πρόσκοποι κυριάρχησαν στην αποκριάτικη βραδιά. Οι ίδιοι οι πρόσκοποι “δοκίμασαν” τις ικανότητες τους και την τύχη τους στα ευρηματικά παιχνίδια του Λούνα Πάρκ.

Ο κλόουν – μάγος «Αλ Τραμπάγος» ξεσήκωνε τους προσκόπους να χορέψουν μαζί του.

Κατά τη διάρκεια του Τσικνο…Σαββάτου, βραβεύθηκαν οι πρόσκοποι με τις καλύτερες αποκριάτιες στολές. Ακολούθησε τόμπολα και οι δε τυχεροί που αναδείχθηκαν απο αυτή απέσπασαν πλούσια δώρα.

Στο γλέντι των Προσκόπων παραβρέθηκε ο Αρχηγός του Συστήματος Ανδρέα Γιόσρι και ο επικεφαλής των Ελλήνων Απόδημων Προσκόπων κ. Γιάννης Μελαχροινούδης.

Παραβρέθηκε επίσης, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και οι Κοινοτικοί Επίτροποι, Ανδρέας Γιόσρι (είναι και ο Αρχηγός του Συστήματος), Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς.

Εκτός από τους γονείς των προσκόπων, πάροικοι, εργαζόμενοι της Ε.Κ.Κ. Το μοναδικό αυτό ελληνικό γλέντι, που πρώτοι οργάνωσαν το 1995 και αδιάλειπτα συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι Πρόσκοποι του Καΐρου, έχει γίνει μια από τις ομορφότερες παραδόσεις της παροικίας μας.

Αρέσει σε %d bloggers: