Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου συμμετείχε στο 17ο  Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ του El Sawy Cultural wheel που πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Φεβρουαρίου 2020 στο Ζαμάλεκ.

Το Ε.Π.Κ.Κ. είχε δικό του περίπτερο στο οποίο ήταν διαθέσιμο ενημερωτικό έντυπο υλικό και ήταν στολισμένο με αφίσες από όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαν και άλλα ξένα πολιτιστικά κέντρα όπως της Ιαπωνίας, της Γεωργίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Ουγγαρίας, της Ταϊλάνδης, της Τουρκίας κ.α.

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020 αφιερώθηκε στην Ελληνική συμμετοχή ένα 20λεπτο στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ όπου το χορευτικό συγκρότημα του ΣΕΝΕΚ χόρεψε 5 ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας το κοινό με το «Ζορμπά» και το ζεϊμπέκικο της «Ρόζας».

Τα παιδιά που αποτελούσαν το χορευτικό ήταν οι: Άχμεντ Φαρούκ, Σάλμα Φαρούκ, Ναγιέρα ελ Γαντούρ, Μηνάς Ριζκάλα, Όλγα Καλατζή, Ανδρέας Σαΐντ, Κατερίνα Κυρόλος και Θεοδώρα Ηλιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Έλληνας Πρόξενος κ. Αχιλλέας Μπικής, η Προϊσταμένη της Εφορείας Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ, η Οικονομική Διευθύντρια του Ε.Π.Κ.Κ κ. Κων/να Γεδεών και η Γραμματέας του ΣΕΝΕΚ κ. Ναταλί Σαΐντ. Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Πολίτη προσέφερε εκ μέρους της Ε.Κ.Κ. στον ιδιοκτήτη του Κέντρου κ. Μοχάμαντ ελ Σάουι, ένα βιβλίο της Κοινότητας το οποίο αφορά στην ιστορία της και είναι γραμμένο στα Ελληνικά και Αραβικά.

Αρέσει σε %d bloggers: