H Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, σας εύχεται Χρόνια Πολλά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές καλούμαστε όλοι οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης να δείξουμε ομόνοια και να αντιμετωπίσουμε με σθένος και πειθαρχία την πανδημία του κορονοϊού.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει πάντα επίκαιρο. Είναι διπλή γιορτή. Εθνική και Χριστιανική. Η Παναγία πήρε το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Ιησού από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, είχε οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού, από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους».

Πρώτος ο Παναγιώτης Σούτσος πρότεινε το 1834 την καθιέρωση εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης την 25η Μαρτίου, αναφέροντας ότι ήταν η μέρα γενίκευσης της επανάστασης στην Πελοπόννησο και αναγέννησης της Ελλάδας.

Αυτή τη διπλή γιορτή ας οπλιστούμε με θάρρος και ας αγωνιστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις. Ας ακούσουμε τις οδηγίες που δίνουν οι δυο πατρίδες μας η Ελλάδα και η Αίγυπτος για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

“Μένουμε Σπίτι» και ενώνουμε τις προσευχές μας για την καινούργια μέρα που ανατέλλει.

Χρόνια Πολλά.

Αρέσει σε %d bloggers: