Η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία  για την 25η Μαρτίου – τη διπλή γιορτή για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό που τιμά την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου – σε όλους τους Ορθοδοξους Ναούς της Αιγύπτου, είχε διαφορετική χροιά. Έγινε με κλειστές τις πόρτες για τους πιστούς.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

O Πατριάρχης Θεόδωρος έστειλε τις ευχές του σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό και έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο, στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια.

Έδωσε και τις ευχές του στον Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων κ. Δημήτρη Κάβουρα τον οποίο κάλεσε να μεταφέρει τα λόγια του στους Αποδήμους, όλου του κόσμου.

«Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω ο Απόδημος Ελληνισμός, Ζήτω για όλους τους ανθρώπους πάνω στη Γη.

Μέσω του Δημήτρη Κάβουρα στέλνω μήνυμα σε όλους τους Απόδημους να ξέρουν ξέρουν  ότι ο Ευαγγελισμός δεν έμεινε σφαλισμένος. Άνοιξε με όλη μας την καρδιά για να υμνήσουμε την Παναγία μας. Σήμερα είχαμε κοντά μας όλους όσοι πέρασαν από αυτήν εδώ την Εκκλησία. Ήταν χιλιάδες σήμερα και ας ήμασταν τόσο λίγοι.  

Γιατί δεν μετράμε σε αριθμούς, αλλά μετράμε σε καρδιές. Σε δάκρυα, σε ελπίδες, σε προσδοκίες. Το Έθνος μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα υψώνει το βλέμμα της ικεσίας και παρακαλεί η Υπέρμαχος Στρατηγός να έρθει κοντά μας. Παιδιά της είμαστε. Μάνα μας είναι και γνωρίζει να αγαπάει και να συγχωρνάει. Χρόνια Πολλά σε όλους για την Εθνική μας εορτή».

Έντονα συγκινημένος ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β‘ λέει την Κυριακή Προσευχή, το Πάτερ Ημών και το Σύμβολο της Πίστεως στο Ναό του Ευαγγελισμού στην Αλεξάνδρεια.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου – Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τότκα, έψαλε τη Δοξολογία. Παρών ήταν και ο Γέρων Σκευοφύλλακας πατ. Παύλος.

Φανερά συγκινημένος είπε το Πάτερ Ημών και το Σύμβολο της Πίστεως, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Συγκινημένος ο Μέμφιδος ευχήθηκε να μην γιορτάσουμε άλλη Εθνική Επέτειο κάτω από αυτές τις συνθήκες (Video / Photos)

25η Μαρτίου: Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο (Video)

25η Μαρτίου: Η Δοξολογία στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι (Video)

Αρέσει σε %d bloggers: