Η δοκιμασία που ταλανίζει στις ημέρες μας την ανθρωπότητα δεν μπορεί να μην δημιουργήσει την εύλογη απορία αν παίζεται η ζωή όλων μας κορώνα γράμματα ή αυτή η απερίγραπτη δοκιμασία θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής, που όσα ξέραμε θα αλλάξουν.

Γράφει ο Χρήστος Καβαλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Μοιάζει σαν να ήρθε αυτός ο ιός για να επαναπροσδιορίσει τις αξίες και τον τρόπο που λειτουργούμε ως άνθρωποι, και το μέσο δυστυχώς που χρησιμοποιεί είναι αποτελεσματικότατο καθώς πρόκειται για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την υγείας μας!

Όλοι ελπίζουμε να περάσει γρήγορα, κανείς όμως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει, για αυτό ας προσέχουμε για να έχουμε.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προς τιμήν της, γνωρίζοντας καλά τις αδυναμίες μας, 25% του πληθυσμού (περίπου) είναι άνω των 65 ετών, ο αριθμός των κλινών στις μονάδες εντατικής πολύ κάτω του μέσου όρου της Ευρώπης και μισός κατά κεφαλήν από την αιμορραγούσα Ιταλία κλπ έλαβε τολμηρές αποφάσεις για να προστατέψει τον Ελληνικό λαό, παρότι το ρίσκο να βρεθεί και πάλι οικονομικά στα βράχια είναι υπαρκτό, το έκανε και αξίζει συγχαρητήρια.

Αυτό για εμάς την Ελληνική παροικία στην Αίγυπτο πρέπει να γίνει οδηγός και αν τα δεδομένα της χώρας που ζούμε είναι διαφορετικά, οφείλουμε να έχουμε ως πρότυπο τα Ελληνικά μέτρα.

Πρέπει να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, και όπου τα Ελληνικά μέτρα είναι σκληρότερα να τα εφαρμόζουμε επιπλέον, τόσο εμείς όσο και οι δικοί μας.

Μπορεί να τα θεωρούμε υπερβολικά , μπορεί να νομίζουμε πως θα μας κοροϊδεύει ο κόσμος αν τα εφαρμόσουμε, η αλήθεια όμως είναι πως ο ιός ήρθε και αφού ακόμα δεν έχει γνωστή θεραπεία πρέπει να τον αποφύγουμε.

Ήρθε και απέδειξε πως ούτε ο πλούτος, ούτε οι τίτλοι, ούτε η κοινωνική θέση έχει νόημα, αλλά ούτε τα πυρηνικά ή συμβατικά όπλα, ούτε οι στρατιωτικές υπερδυνάμεις αξίζουν τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται μπροστά σε τέτοια απειλή!

Όταν και εκατομμυριούχος σήμερα δεν βρίσκει κρεβάτι στην Ισπανία, όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος μολύνθηκε και όταν υπουργοί και ηγέτες σε πολλές χώρες περνάνε την δοκιμασία, κανένα απόκτημα από τα σημερινά κλασικά δεν μας σώνει.

Πάντως το θέλουμε η όχι όταν φύγει ο ιός θα αφήσει διαφορετικές προτεραιότητες στην ζωή μας.

Σίγουρα ο κόσμος θα γίνει διαφορετικός μετά τον COVID-19, μόνο που ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα και αν δεν πάρουμε τα διδάγματα μας από αυτή την παγκόσμια ¨ «τρομοκρατία» τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας!

Ελπίδα όλων μας λοιπόν είναι να περάσει γρήγορα, αλλά και μόνο η σκέψη πως μπορεί να μείνει για μήνες, δεν χωράει στο φτωχό (γιατί τελικά είναι) μυαλό μας!

Και όντως κανείς δεν μιλάει για την επόμενη ημέρα. Οι οικονομολόγοι, χρηματιστές, τραπεζίτες , εφοπλιστές, παραγωγοί, έμποροι, θα έχουν να διαχειριστούν ένα μοντέλο που τα αξιώματα και θεωρήματα του δεν έχουν ακόμα οριστεί, και αυτός ακόμα ο βασικός κανόνας της προσφοράς και ζήτησης θα αποκτήσει νέα μορφή.

Στις δύσκολες λοιπόν στιγμές οφείλουμε να οπλίζουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας με δύναμη, δύναμη να εφαρμόσουμε τις οδηγίες αλλά και δύναμη να αναθεωρήσουμε όπου πρέπει τις αξίες μας από μόνοι μας χωρίς να πρέπει να μας επιβληθούν από κανέναν.

Καλή υγεία και τύχη σε όλους.

Αρέσει σε %d bloggers: