Έκτακτη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη ατόμων και ευάλωτων ομάδων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης υλοποιεί έκτακτη δράση με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πλέον ευάλωτων συνανθρώπων μας για την αντιμετώπιση των δυσμενών ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα.

Η δράση θα αναπτυχθεί μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής στήριξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα υποστηρίζει άτομα και οικογένειες.

Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για παροχή ψυχοκοινωνικής – ψυχολογικής υποστήριξης από εκπαιδευμένα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης: 210 3613574 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 έως 15.00.

Επιπλέον, θα παρέχεται πληροφόρηση για διαδικαστικά ζητήματα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού καθώς και ενημέρωση για πηγές επιπλέον υποστήριξης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αρέσει σε %d bloggers: