O Αιγύπτιος Υπ. Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Khaled el-Anani παρακολούθησε το πρωί της 30ης Μαρτίου 2020 την απολύμανση της Σφίγγας, της πυραμίδας του Χεφρίνου και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τις πυραμίδες της Γκίζας. Πρόκειται για εντατικοποίηση των  μέτρων που λαμβάνει η Αίγυπτος για την πρόληψη και την προστασία από τον κορονοϊό.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί εκτεταμένα έργα απολύμανσης και αποστείρωσης σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου.

Επίσης ο κ. Αnani παρακολούθησε βήμα βήμα τις εργασίες απολύμανσης σε παρακείμενο ξενοδοχείο το οποίο έχει θέα τις πυραμίδες. Στην απολύμανση παραβρέθηκε ο γιατρός του ξενοδοχείου ο οποίος ειδικεύεται στην μικροβιολογία και εξήγησε στον Υπουργό ότι όλη η διαδικασία γίνεται με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

Επίσης, η χώρα σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο έχει προχωρήσει στην αποστείρωση και την απολύμανση αρκετών ξενοδοχείων στη Χουργκάντα, στο Μακάντι, στην Ελ Γκούνα, στο Νότιο Σινά, στο Λούξορ και άλλες τουριστικές πόλεις.

Διαβάστε επίσης:

«Μένουμε Σπίτι»: H Πυραμίδα του Χέοπα φωτίσθηκε κόκκινη στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα προστασίας από τον κορονοϊό

Αρέσει σε %d bloggers: