Με κατάνυξη τελέσθηκε η περιφορά του Επιταφίου σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς του Καΐρου κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος παραβρέθηκε το πρωί στο ναό των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ και αμέσως μετά τέλεσε την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στο ναό της Παναγίτσας στην Ηλιούπολη.

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς παρά μόνο με τους επιτρόπους του ναού τέλεσε την Μεγάλη Παρασκευή την περιφορά του Επιταφίου μέσα στο ναό.


Συγκινημένος ο Μητροπολίτης Μέμφιδος έψαλλε στα Ελληνικά τα εγκώμια του Επιταφίου και οι ψάλτες στα Αραβικά. «Η ζωή εν τάφω, κατετέθης, Χριστέ…», «Άξιον εστί μεγαλύνειν σε τον Ζωοδότην…», «Αι γενεαί πάσαι ύμνον τη ταφή Σου προσφέρουσι, Χριστέ μου», αντηχούσαν στο ναό.

Με δέος οι επίτροποι του ναού, σήκωσαν τον Επιτάφιο και τον περιέφεραν μέσα στο ναό.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος έδωσε κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους και είπε ότι προσδοκώντας την Ανάσταση του Χριστού προσδοκούμε και την Ανάσταση όλης της ανθρωπότητος που πλήττεται από αυτόν τον κορονοϊό.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι κατ εξοχήν η εκκλησία της Ανάστασης στην Ανάσταση προσδοκούμε και με την Ανάσταση, εμείς οι Χριστιανοί βιώνουμε και πορευόμαστε. Και σήμερα προσδοκώντας την Ανάσταση του Χριστού προσδοκούμε και την Ανάσταση όλη της ανθρωπότητος που πλήττεται από αυτόν τον θανάσιμο ιό. Ας δώσει λοιπόν ο Κύριος της ζωής και όχι του θανάτου, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, την γιατρειά τη λύση και τη σωτηρία μας για να μην αναγκαστούμε να ζήσουμε τέτοιες παρόμοιες καταστάσεις άλλη φορά.

Και σε όλους αυτούς που προσεύχονταν από τα σπίτια τους θα ήθελα να τους ευχηθώ Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση. Αυτοί έκαναν τη μεγάλη θυσία να μείνουν στο σπίτι τους και να μην έρθουν στους ναούς μας φέτος και είμαι σίγουρος ότι ο Θεός θα ανταμείψει τη θυσία τους αυτή. Χρόνια Πολλά Καλή Ανάσταση να έχουμε»!

Αρέσει σε %d bloggers: