Τα θετικά από την πολυήμερη αναγκαστική απόσυρση από τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, λόγω της καραντίνας που έχει επιβάλει σε όλο τον κόσμο ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού, επισημαίνει στο μήνυμά του για το Πάσχα του 2020, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Γράφει ο Χρήστος Καβαλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου   

Ο κ. Καβαλής, εστιάζει στην ενδοσκόπηση που πρέπει να κάνουμε όλοι, τονίζει την ανάγκη να αγαπήσουμε ουσιαστικά τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, να προσευχηθούμε και να γίνουμε κοινωνοί του Θεού, τις Άγιες αυτές μέρες ακόμη και αν δεν μπορούμε να πάμε στις εκκλησίες. Ενώ στα θετικά καταγράφει επίσης, την μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Το Πασχαλινό μήνυμα του Χρ. Καβαλή

«Η πίστη μας πως ο Χριστός τον «θάνατον πατήσας» έφερε την αιώνια ζωή, αποτελεί για όλους μας την χαρμόσυνη απόδειξη πως κάθε δοκιμασία κάθε Γολγοθάς φέρνει την Ανάσταση!

Τις δύσκολες ημέρες που περνάμε – περισσότερο ίσως από ποτέ – έχουμε όλοι μας την ανάγκη να διδαχτούμε από τα Θεία πάθη πως μετά την οδύνη και τον πόνο, η αγάπη του Θεού για τα παιδιά του – που έφτιαξε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν, δίνοντας τους όλα τα απαραίτητα προσόντα, μέσω των οποίων μπορούν τα παιδιά του να φτάσουν το «τέλειο» – θα έρθει και η Ανάσταση.

Η δοκιμασία που ζούμε έβαλε την ανθρωπότητα σε μια νέα τάξη. Είναι σαν να έβαλε την υφήλιο σε «διακοπές» σαν να μας λέει πως ήρθε η ώρα για μια γενική ανάπαυλα, μια στάση να μας κάνει να πλησιάσουμε περισσότερο τους δικούς μας αν η καθημερινή ρουτίνα μας απομακρύνει, μια ανάπαυλα για να δείξουμε μέσω της συμπεριφοράς μας πως νοιαζόμαστε για τους γύρω μας και όχι μόνο τους στενούς μας, μια ανάπαυλα να μας θυμίσει πως πολλά μας ενώνουν και όσα μας χωρίζουν προέρχονται από ανθρώπινες αδυναμίες και μπορούν να αναθεωρηθούν.

Αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο είναι σαν να μας έστειλε ο Θεός το μήνυμα να κάνουμε μια ανάπαυλα, να μειώσουμε την μόλυνση της ατμόσφαιρας, να παύσουμε τους πολέμους, να βάλουμε φρένο στην καταστροφή του πλανήτη μας μαζί με ένα σωρό άλλες σκέψεις που θεωρούσαμε αναπόφευκτες!

Ας σκεφτούμε λοιπόν το θετικό σκέλος της δοκιμασίας και ας ελπίζουμε στην γρήγορη Ανάσταση, ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας για τους δικούς μας μόνο που και χωρίς αμφιβολία φέτος θα προσευχηθούμε και για όλους τους συνανθρώπους μας. Και μόνο αυτή η αλλαγή να προσευχηθούμε από το σπίτι μας για αγνώστους, για «αλλήλους» είναι σαν να μας το ζητάει ο ίδιος ο Αναστάς Κύριος, καθώς μάλλον το είχαμε ξεχάσει…

Μπορεί οι εκκλησίες μας στο Κάιρο και σε όλο το Πατριαρχείο μας – με την δύσκολη αλλά αναγκαία εντολή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ – να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά σίγουρα όπως λέει ο ίδιος και στο μήνυμά του έχουμε την «πλεονεκτική θέση να καταφεύγουμε στην πρόσωπον προς πρόσωπον κοινωνία και σχέση μαζί Του».

Προσευχή, Πίστη και Προσδοκία της Ανάστασης λοιπόν για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση σε όλους!

Αρέσει σε %d bloggers: