Δέος και μυσταγωγία στην Ανάσταση που τελέσθηκε στο Ναό του Αγίου Νικολάου, τον Καθεδρικό Ναό της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου.

Φέτος κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, έψαλλε το Χριστός Ανέστη και έστειλε σε όλο τον κόσμο μήνυμα αγάπης, ειρήνης και νίκης της ζωής έναντι του θανάτου.

Την Αναστάσιμη προσευχή έψαλλαν μαζί του ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης και ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας. Φέτος όσο ποτέ άλλοτε το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου είναι επίκαιρο. Ανάσταση από τα προσωπικά πάθη και ανάγκη για λύτρωση από την πανδημία του κορονοϊού που καθήλωσε τους ανθρώπους όλου του κόσμου στο σπίτι μακριά από τους ναούς και τους οδήγησε να εστιάσουν στην πνευματικότητα.

«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,

θανάτω θάνατον πατήσας

και τοις εν τοις μνήμασιν,

ζωήν χαρισάμενος…»

Μετά την Ανάσταση του Κυρίου ο Μητροπολίτης Μέμφιδος, έψαλλε το Χριστός Ανέστη και στο προαύλιο της Πατριαρχικής Επιτροπείας.

Απέναντι από τον πρόσφατα ανακαινισμένο Αγ. Νικόλαο, την ιστορική εκκλησία που χειροτονήθηκε επίσκοπος Πενταπόλεως ο Άγιος Νεκτάριος αλλά και το κελί του ιδίου του Αγίου που με την υπομονή και την αγάπη ανέβηκε το δικό του Γολγοθά και οδηγήθηκε στην Αγιότητα.

Χριστός Ανέστη.

Αρέσει σε %d bloggers: