Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Κάιρο γνωστοποιεί ότι την προσεχή Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί ειδική πτήση επαναπατρισμού με αεροσκάφος της εταιρείας Air Cairo από το Κάιρο απευθείας στην Αθήνα. Επισημαίνουμε ότι ο επαναπατρισμός αφορά μόνο σε όσους πολίτες βρίσκονται στην αιγυπτιακή επικράτεια και εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές:

  1. Χρήζοντες άμεσης υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο όπου βρίσκονται (π.χ. έγκυες, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας). Όσοι εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία πρέπει να μας προσκομίσουν ήδη διαθέσιμα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
  2. Άτομα των οποίων η σύμβαση εργασίας ή ή σύμβαση μίσθωσης της κατοικίας τους έληξε ή λήγει στο άμεσο μέλλον. Ομοίως, όσοι εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να μας προσκομίσουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
  3. Εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο από πτήσεις transit (ταξιδιώτες σε πτήσεις από τρίτη χώρα προς την Ελλάδα μέσω Αιγύπτου, που εγκλωβίσθηκαν στην Αίγυπτο). Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να μας προσκομισθεί το εισιτήριο της πρώτης πτήσης.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη αποστείλει στο Γενικό Προξενείο παραστατικά επί τη βάσει των ως άνω κριτηρίων θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικώς για τα ειδικότερα στοιχεία που αφορούν στην πτήση της 24ης Απριλίου.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις επαναπατρισμού, κατοικούν εντός περιφέρειας προξενικής μας αρμοδιότητας και δεν έχουν αποστείλει ακόμη σχετικά παραστατικά παρακαλούνται να το πράξουν άμεσα και πάντως μέχρι την 23η Απριλίου και ώρα 11:00.

Τα σχετικά αιτήματα (με συνημμένα απαραιτήτως τα σχετικά παραστατικά, αντίγραφο διαβατηρίου, καθώς και με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και διεύθυνση κατοικίας και εργασίας) θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γενικού Προξενείου ([email protected]).

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί από ελληνικής πλευράς, συγκεκριμένη διαδικασία που εφαρμόζεται σε όσους επαναπατρίζονται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, όλοι οι επιβάτες με την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα οδηγηθούν σε ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τον COVID-19. Θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο έως ότου λάβουν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών (τα οποία γνωστοποιούνται, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τη μία ημέρα). Όσοι ελεγχθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό, θα μπορούν να αναχωρήσουν για τις οικίες τους, όπου και θα παραμείνουν σε 14ημερη απομόνωση.

Όσοι ελεγχθούν θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο προς παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους από ιατρούς.

Αρέσει σε %d bloggers: